Spelpakketten en testgroepen

Op deze pagina vind je meer informatie over de spelpakketten en testgroepen van het Spellenarchief, het grootste archief van gezelschapspellen ter wereld.

Themakoffers

Deze spellenkoffers bevatten een spellenpakket rond 1 bepaald thema. De koffers kunnen uitgeleend worden via volgende link: https://spellenkoffers.weebly.com/

Pakket Go/Pente

Go is een van origine oosters bordspel voor twee spelers. Het wordt door miljoenen beoefenaars gespeeld in China, Korea, Japan en daar buiten. In de genoemde Aziatische landen is een groot aantal professionals actief en heeft het spel een grote bloei bereikt. Het pakket bevat 12 dozen van beide spellen Go en Pente. Ideaal dus om met de ganse klas te spelen. Het pakket bevat een duidelijke handleiding om de spellen te leren spelen, inclusief PowerPoint of Keynote presentatie. Ook hoogbegaafde kinderen zullen, net zoals bij het schaakspel, een grote uitdaging vinden in het spelen van Go. De ontleenperiode is 1 maand. Uitleenprijs: 30 euro. Waarborg: 40 euro.

 

Spellenkoffer: Executieve functies trainen

Na een jaar onderzoek rond het trainen van executieve functies a.d.h.v. spellen kwamen we tot een koffer met 15 spellen. Die spellen trainen het werkgeheugen, flexibiliteit en de inhibitie van spelers. De koffer is geschikt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Het aanbod in de koffer is zeer gevarieerd: zo bevat de koffer individuele spellen, maar ook coöperatieve spellen en spellen die een wedstrijdelement bevatten. In de koffer zit een bundel met uitleg over executieve functies, spelfiches per spel.
De ontleenperiode is 1 maand. Uitleenprijs: 50 euro. Waarborg: 50 euro.

 

Buitenspeelkoffers

Buitenspeelkoffers zijn pakketten met buitenspellen en -speelgoed. deze koffers bevatten een 15-tal spellen die gemakkelijk buiten gespeeld kunnen worden. Naast een grote Mikado, Kubb en vier op'n rij, bevat de koffer ook een Mölkky, een ringwerpspel, een loopspel voor kleuters, CrossBoule en nog tal van andere spellen. 

Deze koffer wordt momenteel volledig herwerkt en is beschikbaar vanaf voorjaar 2018.

 

Sociopoly

Sociopoly werd uitgebracht door het Jobcentrum in samenwerking met o.a. het Spellenarchief. Wil je dit spel graag eens uitproberen, dan kan dat. Het spel is 1 week te ontlenen via het Spellenarchief. Afhalen en terugbrengen kan enkel op woensdag, donderdag of vrijdag - na afspraak.

 

Testgroepen

Momenteel zijn beide groepen volzet. U kunt wel een aanvraag doen voor academiejaar 2018-2019.

Contactvoorzieningen

Sinds 2 jaar werken we samen met een aantal Contactvoorzieningen die ons helpen bij het uittesten van spellen. We richten ons op voorzieningen die werken met kinderen, jongeren en volwassenen.
Wij kiezen en leggen de spellen uit, jullie testen uit. 

ZORGSECTOR:
Hier vindt u meer informatie de medewerking als contactvoorziening.
Hier vindt u het inschrijvingsformulier om mee te werken als contactvoorziening.

Contactscholen

De Contactscholen draaien al een tiental jaar mee. Enkele scholen testen spellen uit en geven ons nog steeds advies. 

ONDERWIJS:
Hier vindt u meer informatie de medewerking als contactschool.
Hier vindt u het inschrijvingsformulier om mee te werken als contactschool.