Spelpakketten en testgroepen

Op deze pagina vind je meer informatie over de spelpakketten en testgroepen van het Spellenarchief, het grootste archief van gezelschapspellen ter wereld.

Themakoffers

Deze spellenkoffers bevatten een spellenpakket rond 1 bepaald thema. De koffers kunnen uitgeleend worden via volgende link: https://spellenkoffers.weebly.com/

Spellenkoffer: Executieve functies trainen

Na een jaar onderzoek rond het trainen van executieve functies a.d.h.v. spellen kwamen we tot een koffer met 15 spellen. Die spellen trainen het werkgeheugen, flexibiliteit en de inhibitie van spelers. De koffer is geschikt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Het aanbod in de koffer is zeer gevarieerd: zo bevat de koffer individuele spellen, maar ook coöperatieve spellen en spellen die een wedstrijdelement bevatten. In de koffer zit een bundel met uitleg over executieve functies, spelfiches per spel.
De ontleenperiode is 1 maand. Uitleenprijs: 50 euro. Waarborg: 50 euro.

Spellenkoffer: Executieve functies trainen bij kleuters

Na een jaar onderzoek rond het trainen van executieve functies a.d.h.v. spellen kwamen we tot een koffer met 15 spellen. Die spellen trainen het werkgeheugen, flexibiliteit en de inhibitie van spelers. De koffer is geschikt voor kinderen tussen 3 en 6 jaar. Het aanbod in de koffer is zeer gevarieerd: zo bevat de koffer individuele spellen, maar ook coöperatieve spellen en spellen die een wedstrijdelement bevatten. In de koffer zit een bundel met uitleg over executieve functies, spelfiches per spel.
De ontleenperiode is 1 maand. Uitleenprijs: 50 euro. Waarborg: 50 euro.

Buitenspeelkoffers

Buitenspeelkoffers zijn pakketten met buitenspellen en -speelgoed. deze koffers bevatten 20 gevarieerde spellen die gemakkelijk buiten gespeeld kunnen worden. Naast een grote Mikado, Kubb, en Mölkky, bevat de koffer ook andere werp- en bewegingsspellen en tal van andere creatieve spellen. Meer info is te vinden op https://spellenkoffers.weebly.com/

Sociopoly

Sociopoly werd uitgebracht door het Jobcentrum in samenwerking met o.a. het Spellenarchief. Wil je dit spel graag eens uitproberen, dan kan dat. Het spel is 1 week te ontlenen via het Spellenarchief. Afhalen en terugbrengen kan enkel op woensdag, donderdag of vrijdag - na afspraak.

Testgroepen

Contactscholen en Contactvoorzieningen

Al heel wat jaren werken we samen met een aantal Contactscholen en -voorzieningen die ons helpen bij het uittesten van spellen. We richten ons op voorzieningen die werken met kinderen, jongeren en volwassenen.
Wij kiezen en leggen de spellen uit, de Contactgroepen testen uit. Je betaalt als groep een bijdrage en beschikt gedurende het hele jaar over testspellen. 

Contacscholen: informatiedocument + inschrijfformulier
Contactvoorziening: informatiedocument + inschrijfformulier