Nieuws over het Spellenarchief

Op deze pagina vind je het laatste nieuws over het Spellenarchief van hogeschool VIVES, het grootste spellenarchief ter wereld. We houden je op deze pagina regelmatig op de hoogte van het reilen en zeilen van onze uitgebreide spellencollectie.

Gewijzige openingsuren

Door de maatregelen omtrent het corona-virus worden alle vormingen momenteel gecanceld t.e.m. 3 april 2020. Ook het Spellenarchief zelf is gesloten. Wie vragen heeft, kan ons steeds via mail contacteren via [email protected].

Erfgoedcollectie op Erfgoed in Zicht

Van onze collectie, die ongeveer 21 000 exemplaren bevat, zijn er zo'n 5000 oude spellen. Deze dateren vanaf 1810. Deze spellen worden momenteel gedigitaliseerd en online geplaats op de website www.erfgoedinzicht.be. Het digitaliseren gebeurt in samenwerking met Erfgoedcel Brugge en 9 fantastische vrijwilligers. Er werden ondertussen 250 spellen gedigitaliseerd. Meer info is te vinden op de website van Erfgoedcel Brugge. Je vindt er de link naar onze collectie en een e-tentoonstelling met de favoriete spellen van onze vrijwilligers.

Navormingen

Heb je al eens één van onze interessante navormingen bijgewoond? We hebben voor elk wat wils. We focussen ons op onderwijs en de zorgsector, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom. Naast de leerrijke uitleg is er ook spelplezier gegarandeerd! Meer informatie en om in te schrijven: klik hier.

Nieuwe Buitenspeelkoffer beschikbaar

Op zoek naar leuke spellen om buiten te spelen? Onze buitenspeelkoffer bevat 20 leuke spellen voor jong en oud en is vanaf nu beschikbaar. Meer info op de webiste van de spellenkoffers.

Digitaliseren van onze erfgoedcollectie

In VIVES Spellenarchief hebben we niet alleen recente spellen, we beschikken eveneens over een waardevolle collectie (meer dan 2000 stuks!) 'Erfgoedspellen' waarvan de oudste meer dan 200 jaar oud is! In samenwerking met de Erfgoedcel Brugge en Erfgoed Vlaanderen worden deze spellen nu gedigitaliseerd. We kunnen hiervoor rekenen op tal van vrijwilligers, waarvoor dank!

Spellenkoffer: 'Inoefenen van executieve functies' en 'Executieve functies voor kleuters' beschikbaar

Na een jaar onderzoek 'Met zorg gespeeld' is er een nieuwe spellenkoffer beschikbaar. Deze bevat 15 spellen om executieve functies bij kleuters te trainen.
Meer info is hier te vinden.