Spellenarchief

Het Spellenarchief van VIVES - de grootste spellencollectie ter wereld - wil het gebruik van bord- en gezelschapsspellen stimuleren. Dit gebeurt door vormingen aan studenten, leerkrachten en medewerkers uit de sociale sector.

Het Spellenarchief is een onderdeel van het studiegebied onderwijs van VIVES en houdt zich al sinds 2000 bezig met de integratie van spellen in de klas. Sinds kort ligt ook de focus op het gebruik van spellen binnen de zorgsector. Er wordt niet alleen gezocht naar de meest interessante spellen voor elk van de verschillende doelgroepen of doelstellingen, maar ook naar een zo ideaal of ruim mogelijke manier om die spellen ook daadwerkelijk in te zetten.

De verzameling waaruit geput wordt, bevat reeds meer dan 20 000 verschillende titels. Over elk van deze spellen wordt zoveel mogelijk relevante informatie opgezocht en opgeslagen in een centrale database.

CORONA Update: Openingsuren en vormingen

Door de maatregelen omtrent het Corona-virus zijn op onze hogescholen geen externen toeglaten. Dit heeft een gevolg op onze werking.

Alle vormingen van dit academiejaar voor dit najaar zijn geannuleerd. We zoeken een latere datum om deze vormingen te organiseren.
Enkel vormingen voor groepen van max. 5 personen voor 1 uur kunnen geboekt worden. Daarnaast zijn vormingen op een andere locatie ook mogelijk. Indien u interesse heeft, kunt u ons mailen.

VIVES Spellenarchief zelf is toegankelijk voor studenten op woensdag- en donderdagnamiddag van 13.30 tot 17 uur, of op afspraak.
Externe bezoekers kunnen enkel langskomen op afspraak. Die kan gemaakt worden via mail: [email protected].
Er kunnen momenteel enkel spellen ingekeken worden op afspraak.
In de bibliotheek kunnen externen voorlopig geen spellen meer uitlenen.

In de examenperiodes (januari - juni) is het Spellenarchief enkel toegankelijk op afspraak. Het Spellenarchief is gesloten tijdens de schoolvakanties en op feestdagen.
Een afspraak kunt u maken per e-mail: [email protected]
 

 

Contact

Het Spellenarchief is ondergebracht in VIVES Campus Brugge lokaal D110, op de eerste verdieping vlakbij de bibliotheek. 

Nuttige links