Spellenarchief

Het Spellenarchief van VIVES - de grootste spellencollectie ter wereld - wil het gebruik van bord- en gezelschapsspellen stimuleren. Dit gebeurt door vormingen aan studenten, leerkrachten en medewerkers uit de sociale sector.

Het Spellenarchief is een onderdeel van het studiegebied onderwijs van VIVES en houdt zich al sinds 2000 bezig met de integratie van spellen in de klas. Sinds kort ligt ook de focus op het gebruik van spellen binnen de zorgsector. Er wordt niet alleen gezocht naar de meest interessante spellen voor elk van de verschillende doelgroepen of doelstellingen, maar ook naar een zo ideaal of ruim mogelijke manier om die spellen ook daadwerkelijk in te zetten.

De verzameling waaruit geput wordt, bevat reeds meer dan 20 000 verschillende titels. Over elk van deze spellen wordt zoveel mogelijk relevante informatie opgezocht en opgeslagen in een centrale database.

Openingsuren

Opgelet: Nu woensdag, 12 december 2018, is het Spellenarchief uitzonderlijk GESLOTEN in de namiddag. Donderdag 13 en vrijdag 14 december zijn we wel gewoon vrij toegankelijk. 

  • vrij toegankelijk op woensdag- en donderdagnamiddag van 13.30u tot 17.00 uur en op vrijdagnamiddag van 13.30u tot 16.00 uur
  • op afspraak op woensdag, donderdag, vrijdag

Op vrijdag 21 december is het Spellenarchief niet geopend in de namiddag.
In de examenperiodes (januari - juni) is het Spellenarchief enkel toegankelijk op afspraak. Het Spellenarchief is gesloten tijdens de schoolvakanties en op feestdagen.

Contact

Het Spellenarchief is ondergebracht in VIVES Campus Brugge lokaal D110, op de eerste verdieping vlakbij de bibliotheek. 

Nuttige links