Overleg

Navormingen op maat sociaal-agogisch werk

Navormingen op maat sociaal-agogisch werk

Organisaties kunnen een vraag richten naar het studiegebied sociaal-agogisch werk voor het ontwikkelen van een vorming op maat van de eigen medewerkers: praktijkgerichte vorming, training, studiedagen en het modereren van debatten over uiteenlopende thema's die aansluiten bij de expertise van docenten.

Waar kan ik dit volgen?
Bijscholen
Vormingsvoorbeelden en dienstverlening

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Waar kan ik dit volgen?

Heb je een vraag?

Wij zoeken in aansluiting op de concrete vraag de docent-vormingswerker met de best aansluitende kennis en ervaring en ondersteunen vanuit het studiegebied via een team van collega's.

Vormingsvoorbeelden

  • vorming rond oplossingsgericht hulpverlenen: Hoop en kracht als vertrekpunt voor een emancipatorische hulpverlening , aangeboden aan leidinggevenden en leerkrachten van DSKO-Antwerpen
  • vorming voor permanentiewerkers/ administratieve medewerkers van Familiehulp vzw: 'loyauteit: het spanningsveld tussen organisatie en klant'
  • opleiding peoplemanagement voor directies en middenkader (DPB)
  • groepsdynamica en mileutherapie als hanteerbare kaders binnen de residentiële jeugdzorg, voor vzw Kiosk Antwerpen
  • opleiding voor busbegeleiders van MPI's
  • opleiding kandidaten verkeersgetuigen
  • leadership bij de politie: opleiding 'transformationeel leiderschap' of het leiderschap van de toekomst (voor middenkader en management van politiezones West-Vlaanderen)
  • coachend leiderschap (5-daagse opleiding) voor medewerkers politiezones West-Vlaanderen

Dienstverlening

Het studiegebied biedt naast vorming op maat ook andere vormen van dienstverlening aan voor profit, socialprofit organisaties en overheden (OCMW, lokaal bestuur, provincie...). Zo doen wij aan :

  • consulting, auditing, procesbegeleiding en onderzoek (vb. onderzoek naar opleidingsbehoeften van medewerkers, tevredenheidsmeting cliënten, verwerking en interpretatie van enquêtes, omgevings- en probleemanalyses...)
  • begeleiden van veranderingsprocessen, teamvorming en conflicthantering, supervisie (individueel of in groep) en intervisie vanuit een pragmatische aanpak en een probleemoplossende benadering.

Het studiegebied sociaal-agogisch werk is verbonden met het expertisecentrum sociale innovatie waar je terecht kunt met elke praktijkgerichte onderzoeksvraag relevant voor het sociaal-agogisch werk.

4 studenten navormingen

Meer keuze? Bezoek Continue.be

Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1 000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en workshops, en langere trajecten als postgraduaten. Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden. Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.