Groepstherapie

toegepaste psychologie via afstandsonderwijs

toegepaste psychologie via afstands-onderwijs
Bachelor in de toegepaste psychologie aan VIVES Zuid

In de opleiding bachelor toegepaste psychologie word je gevormd tot psychologisch consulent die het psychisch welzijn van mensen nastreeft door het menselijk gedrag te onderzoeken (psychodiagnostiek) en te ondersteunen of beïnvloeden (laagdrempelige coaching en counseling). Wie toegepaste psychologie studeert, kan later o.a. werknemers adviseren, individuele cliënten vooruit helpen, de juiste man of vrouw voor een baan selecteren, of leerlingen begeleiden met leerproblemen.

Ook op campus
Afstandsonderwijs
Kies voor een opleiding toegepaste psychologie
Bril schematische voorstelling van leerlijnen

Tijdens de opleiding leer je veel over menselijk gedrag en ga je er praktisch mee aan de slag. Daarnaast leer je veel over psychologie en vaardigheden die nodig zijn om het vak goed te kunnen uitvoeren. Je leert op professionele wijze om te gaan met methoden, technieken en instrumenten om menselijk gedrag te analyseren, beoordelen en beïnvloeden.

We werken daarbij vanuit drie leerlijnen, weergegeven in onze 'psychologische bril': psychodiagnostiek, psychologische dienstverlening en professionele grondhouding.

Het eerste jaar van de opleiding is gemeenschappelijk. Vanaf het tweede jaar kies je een afstudeerrichting: arbeids- en organisatiepsychologie, klinische psychologie of school- en psychopedagogische psychologie.

Toegepaste psychologie studeren

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

Onderwijstaal

Brochures

Heb je een vraag?

Afstudeerrichtingen van de bachelor in de toegepaste psychologie

Arbeids- en organisatiepsychologie

Je werkt als psychologisch consulent in bedrijven en organisaties. Via coaching en training help je mensen en teams te schitteren in hun job.

Klinische psychologie

Je helpt mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun context via counseling, coaching en training.

Schoolpsychologie en pedagogische psychologie

Je begeleidt kinderen en jongeren met specifieke onderwijsbehoeftes of een moeilijke thuissituatie. Je coacht ook hun leerkrachten en ouders.

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.