Groepstherapie

toegepaste psychologie
via afstandsonderwijs

Bachelor in de toegepaste psychologie aan VIVES Zuid

In de opleiding bachelor toegepaste psychologie word je gevormd tot psychologisch consulent die het psychisch welzijn van mensen nastreeft door het menselijk gedrag te onderzoeken (psychodiagnostiek) en te ondersteunen of beïnvloeden (laagdrempelige coaching en counseling). Wie toegepaste psychologie studeert, kan later o.a. werknemers adviseren, individuele cliënten vooruit helpen, de juiste man of vrouw voor een baan selecteren, of leerlingen begeleiden met leerproblemen.

Ook op campus
Kies voor een opleiding toegepaste psychologie
Bril schematische voorstelling van leerlijnen

Tijdens de opleiding leer je veel over menselijk gedrag en ga je er praktisch mee aan de slag. Daarnaast leer je veel over psychologie en vaardigheden die nodig zijn om het vak goed te kunnen uitvoeren. Je leert op professionele wijze om te gaan met methoden, technieken en instrumenten om menselijk gedrag te analyseren, beoordelen en beïnvloeden.

We werken daarbij vanuit drie leerlijnen, weergegeven in onze 'psychologische bril': psychodiagnostiek, psychologische dienstverlening en professionele grondhouding.

Het eerste jaar van de opleiding is gemeenschappelijk. Vanaf het tweede jaar kies je een afstudeerrichting: arbeids- en organisatiepsychologie, klinische psychologie of school- en psychopedagogische psychologie.

 

Net ingeschreven? Welkom! Check de info op deze link om te weten hoe we jou goed zullen ontvangen en opstarten. 

Toegepaste psychologie studeren