doel bereiken samen

toegepaste psychologie

Bachelor in de toegepaste psychologie aan VIVES Zuid

Als psychologisch consulent zet jij je in voor het psychisch welzijn van mensen in het dagelijks leven, de zorg, het onderwijs en op het werk. 

Waar kan ik dit volgen?
Ook op afstand

Je kunt dit diploma ook van thuis uit behalen, vrij van tijd en ruimte.

Kies voor een opleiding toegepaste psychologie

Tijdens de opleiding leer je veel over menselijk gedrag en ga je er praktisch mee aan de slag. Je wordt getraind in het onderzoeken, ondersteunen, coachen of begeleiden van mensen. Daarnaast leer je veel over psychologie en vaardigheden die nodig zijn om het vak goed te kunnen uitvoeren.

Je leert op professionele wijze om te gaan met methoden, technieken en instrumenten om menselijk gedrag te analyseren, beoordelen en beïnvloeden. We werken daarbij vanuit drie leerlijnen, weergegeven in onze 'psychologische bril': psychodiagnostiek, psychologische dienstverlening en professionele grondhouding.

Het eerste jaar van de opleiding is gemeenschappelijk. Vanaf het tweede jaar kies je een afstudeerrichting: arbeidspsychologie, klinische psychologie of schoolpsychologie. Je kan deze opleiding zowel in dagonderwijs als in afstandsonderwijs volgen.

Toegepaste psychologie studeren

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Brochures

Afstudeerrichtingen

Arbeids- en organisatiepsychologie

Jij werkt als psychologisch consulent in bedrijven en organisaties. Via coaching en training help je mensen en teams schitteren in hun job.

Klinische psychologie

Jij helpt mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun context via counseling, coaching en training. 

Schoolpsychologie en pedagogische psychologie

Jij begeleidt kinderen en jongeren met specifieke onderwijsbehoeftes of een moeilijke thuissituatie en je coacht hun leerkrachten en ouders. 

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

Onze campussen zijn leef- en studeercampussen. Je vindt er alle faciliteiten om je studies te ondersteunen. Niet alleen dit, maar ook het studentenleven kan al op de campus van start gaan. 

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.