menigte

sociaal werk via afstandsonderwijs
sociaal werk via afstands-onderwijs

Bachelor in het sociaal werk aan VIVES Zuid

Als bachelor in het sociaal werk is jouw focus het werken met mensen en het stimuleren van sociale verandering. Mensenrechten en sociale rechtvaardigheid zijn fundamentele richtlijnen in je werk. Je wil mensen krachtiger maken om hun welzijn te bevorderen. Als startende bachelor krijg je eerst een algemeen vormende opleiding in het sociaal werk. Daarna kies je voor een specialisatie in één van de vier afstudeerrichtingen: maatschappelijk werk, sociaal-cultureel werk, personeelswerk of maatschappelijke advisering. We zetten je met een aantal vakken op weg om de keuze te maken tussen één van de vier afstudeerrichtingen. 

Ook op campus
Volg een opleiding sociaal werk voor een job rond mensen
Studenten

VIVES biedt je de mogelijkheid om via afstandsonderwijs een volwaardig bachelordiploma sociaal werk te behalen. De opleiding bestaat uit een sterke en evenwichtige combinatie van theoretische kaders, vaardigheden, methodieken en praktijk en legt een sterke focus op maatschappelijke veranderingen.

Bekijk hier onze uitgebreide brochure.

Je helpt niet alleen mensen individueel maar streeft ook structurele veranderingen na. Studeren op afstand betekent studeren waar en wanneer je wil, met een hierop afgestemde begeleiding.  

 

Sociaal werk studeren

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Heb je een vraag?

Afstudeerrichtingen van de bachelor sociaal werk

Maatschappelijk werk

Voel jij je geroepen om mensen met uiteenlopende noden en behoeften bij te staan? Wil jij naar hen luisteren en hen begrijpen, zonder te (ver)oordelen? Wil jij hen wegwijs maken in de doolhof van wetten en voorzieningen?

Maatschappelijke advisering

Heb je interesse voor recht maar wil je in de eerste plaats met en voor mensen werken? Wil je vanuit een sterk rechtvaardigheidsgevoel opkomen voor zij die het minder goed hebben of door de bomen het bos niet meer zien? Wil je mensen informeren en adviseren en nagaan hoe je met de toepassing van het recht hun situatie kunt verbeteren?

Personeelswerk

Klaar voor een job met toekomst? Kies voor personeelswerk en word een HR-professional met een stevige sociale basis, inzicht in de impact van relaties en heel wat theoretische én praktische HR-expertise.

Sociaal-cultureel werk

Hou je ervan contacten te leggen, educatieve programma’s voor te bereiden, culturele manifestaties te organiseren? Zie je het als een deel van jouw taak om mensen samen te brengen om voor hun belangen op te komen door de publieke opinie en de overheid te beïnvloeden?