menigte

sociaal werk
via afstandsonderwijs

Bachelor in het sociaal werk aan VIVES Zuid

Als bachelor in het sociaal werk is jouw focus het werken met mensen en het stimuleren van sociale verandering. Mensenrechten en sociale rechtvaardigheid zijn fundamentele richtlijnen in je werk. Je wil mensen krachtiger maken om hun welzijn te bevorderen. Als startende bachelor krijg je eerst een algemeen vormende opleiding in het sociaal werk. Daarna kies je voor een specialisatie in één van de vier afstudeerrichtingen: maatschappelijk werk, sociaal-cultureel werk, personeelswerk of maatschappelijke advisering. We zetten je met een aantal vakken op weg om de keuze te maken tussen één van de vier afstudeerrichtingen. 

Ook op campus
Volg een opleiding sociaal werk voor een job rond mensen
Studenten

VIVES biedt je de mogelijkheid om via afstandsonderwijs een volwaardig bachelordiploma sociaal werk te behalen. De opleiding bestaat uit een sterke en evenwichtige combinatie van theoretische kaders, vaardigheden, methodieken en praktijk en legt een sterke focus op maatschappelijke veranderingen.

Je helpt niet alleen mensen individueel maar streeft ook structurele veranderingen na. Studeren op afstand betekent studeren waar en wanneer je wil, met een hierop afgestemde begeleiding.  

 

Sociaal werk studeren

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingtype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Heb je een vraag?