menigte

sociaal werk via afstandsonderwijs

sociaal werk via afstands-onderwijs
Bachelor in het sociaal werk aan VIVES Zuid

Interesse om van start te gaan? Meer info nodig? Klik hier

Als bachelor in het sociaal werk is jouw focus het werken met mensen en het stimuleren van sociale verandering. Mensenrechten en sociale rechtvaardigheid zijn fundamentele richtlijnen in je werk. Je wil mensen krachtiger maken om hun welzijn te bevorderen. Als startende bachelor krijg je eerst een algemeen vormende opleiding in het sociaal werk. Daarna kies je voor een specialisatie in één van de drie afstudeerrichtingen: maatschappelijk werk, sociaal-cultureel werk of maatschappelijke advisering. We zetten je met een aantal vakken op weg om de keuze te maken tussen één van de drie afstudeerrichtingen. 

Ook op campus
Volg een opleiding sociaal werk voor een job rond mensen
Studenten

VIVES biedt je de mogelijkheid om via afstandsonderwijs een volwaardig bachelordiploma sociaal werk te behalen. De opleiding is een combinatie van theoretische kaders, vaardigheden, methodieken en praktijk en legt een sterke focus op maatschappelijke veranderingen.

Je helpt niet alleen mensen individueel maar streeft ook structurele veranderingen na. Studeren op afstand betekent studeren waar en wanneer je wil, met een hierop afgestemde begeleiding.  

 

Sociaal werk op afstand studeren

Nog meer getuigenissen over werken en studeren combineren binnen het studiegebied sociaal-agogisch werk: klik hier

Afstudeerrichtingen van de bachelor sociaal werk

Maatschappelijk werk

Je specialiseert je in het informeren en adviseren van mensen, het ondersteunen en begeleiden van mensen, het behartigen van hun belangen en het signaleren van knelpunten die je tegenkomt in je werk als maatschappelijk werker. 

Maatschappelijke advisering

Heb je interesse voor recht maar wil je in de eerste plaats met en voor mensen werken? Wil je mensen ondersteunen die het minder goed hebben of door de bomen het bos niet meer zien? Wil je mensen informeren en adviseren en nagaan hoe je met de toepassing van het recht hun situatie kunt verbeteren?

Sociaal-cultureel werk

Je zorgt dat iedereen kan deelnemen aan de samenleving, je organiseert evenementen, je zet educatieve programma's op, brengt cultuur dichter bij de mens. Je wil graag mensen versterken en samenbrengen om voor hun belangen op te komen.

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Brochures

Heb je een vraag?

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.