student sociaal werk

sociaal werk

Bachelor in het sociaal werk aan VIVES Zuid

Jij wil mensen ondersteunen en de samenleving rechtvaardiger maken.

Ontdek de afstudeerrichtingen en kies waar en met wie je die droom wilt waarmaken.

Waar kan ik dit volgen?
Ook op afstand

Je kunt dit diploma ook van thuis uit behalen, vrij van tijd en ruimte.

Klaar om met mensen aan de slag te gaan
studenten sociaal werk VIVES

Mensen hebben je altijd al gefascineerd: je bent nieuwsgierig naar wat hen drijft, beslissingen doet nemen en om laat gaan met anderen. Tegelijk ben je ruimdenkend: je beseft dat jouw mening over de wereld niet de enige is, en je komt graag in contact met wereldbeelden, visies en opinies die verschillend zijn van die van jou. Bovendien droom je ervan later met mensen en hun omgeving te werken en daar het verschil te maken.

 

sociaal werk studeren

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Brochures

Afstudeerrichtingen

Maatschappelijk werk

Voel jij je geroepen om mensen met uiteenlopende noden en behoeften bij te staan? Wil jij mensen beluisteren, begrijpen zonder te (ver)oordelen en op weg helpen in het leven?

Sociaal-cultureel werk

Hou je ervan om educatieve programma’s voor te bereiden of culturele evenementen te organiseren? Zie je het als een deel van je taak om mensen samen te brengen om voor hun belangen op te komen of de publieke opinie te beïnvloeden? Kies sociaal-cultureel werk!

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

Onze campussen zijn leef- en studeercampussen. Je vindt er alle faciliteiten om je studies te ondersteunen. Niet alleen dit, maar ook het studentenleven kan al op de campus van start gaan. 

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.