student sociaal werk

sociaal werk

Bachelor in het sociaal werk aan VIVES Zuid

Als sociaal werker ga je op pad met mensen, onbevooroordeeld en geëngageerd. Hoe mensen (samen)leven, hoe mensen in relatie staan met anderen, hun buurt, de samenleving, ... interesseert jou. Als sociaal werker wil je graag met mensen werken. In onze opleiding kies je na een algemene basisopleiding welke afstudeerrichting jou het beste ligt: maatschappelijk werk, sociaal-cultureel werk, maatschappelijke advisering of personeelswerk. Met deze afstudeerrichtingen kan je zowel terecht in bedrijven, scholen, in verenigingen, organisaties, instellingen, culturele centra,… Een heel breed en divers werkveld bij zowel profit als non-profit organisaties. 

Waar kan ik dit volgen?
Ook op afstand

Je kunt dit diploma ook van thuis uit behalen, vrij van tijd en ruimte.

Klaar om met mensen aan de slag te gaan
studenten sociaal werk VIVES

Mensen hebben je altijd al gefascineerd: je bent nieuwsgierig naar wat hen drijft, beslissingen doet nemen en om laat gaan met anderen. Tegelijk ben je ruimdenkend: je beseft dat jouw mening over de wereld niet de enige is, en je komt graag in contact met wereldbeelden, visies en opinies die verschillend zijn van die van jou. Bovendien droom je ervan later met mensen en hun omgeving te werken en daar het verschil te maken.

 

sociaal werk studeren

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Heb je een vraag?

Afstudeerrichtingen

Maatschappelijk werk

Voel jij je geroepen om mensen met uiteenlopende noden en behoeften bij te staan? Wil jij naar hen luisteren en hen begrijpen, zonder te (ver)oordelen? Wil jij hen wegwijs maken in de doolhof van wetten en voorzieningen?

Maatschappelijke advisering

Heb je interesse voor recht maar wil je in de eerste plaats met en voor mensen werken? Wil je vanuit een sterk rechtvaardigheidsgevoel opkomen voor zij die het minder goed hebben of door de bomen het bos niet meer zien? Wil je mensen informeren en adviseren en nagaan hoe je met de toepassing van het recht hun situatie kunt verbeteren?

Personeelswerk

Klaar voor een job met toekomst? Kies voor personeelswerk en word een HR-professional met een stevige sociale basis, inzicht in de impact van relaties en heel wat theoretische én praktische HR-expertise.

Sociaal-cultureel werk

Hou je ervan contacten te leggen, educatieve programma’s voor te bereiden, culturele manifestaties te organiseren? Zie je het als een deel van jouw taak om mensen samen te brengen om voor hun belangen op te komen door de publieke opinie en de overheid te beïnvloeden?

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.