navorming ontwikkelingssamenwerking
navorming ontwikkelings-samenwerking

Navorming ontwikkelingssamenwerking aan VIVES Zuid

Is ontwikkelingssamenwerking iets voor jou? Onze samenleving staat voor tal van uitdagingen zoals armoede beëindigen en zorgen voor kwaliteitsvol onderwijs voor iedereen. We moeten mondiaal en solidair samenwerken om die uitdagingen aan te pakken en ervoor te zorgen dat niemand achterblijft.

Via de navorming ontwikkelingssamenwerking kun jij je professionaliseren in deze complexe thema's en je steentje bijdragen aan een duurzame samenleving.

Waar kan ik dit studeren?
Bijscholen
Navorming ontwikkelingssamenwerking
Navorming ontwikkelings-samenwerking

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingtype

Waar kan ik dit studeren?

Startmomenten

Onderwijstaal

Heb je een vraag?

Wat leer ik in deze opleiding?

De navorming bestaat uit drie modules:

  • duurzaam samenleven,
  • duurzaam internationaal samenwerken,
  • duurzame vrede en rechtvaardigheid.

Wanneer en waar gaat deze opleiding door?

Elke module bestaat uit vier à vijf lesdagen (van zes uur) door boeiende gastsprekers en een opdracht waarbij je enkele thema’s grondiger kunt verkennen.  Alle lesdagen vallen op donderdag of vrijdag tussen half september en half januari.  Uitzonderlijk is er een woensdag voorzien om aan groepswerk te werken. De lessen vinden plaats in Howest campus Kortrijk Weide (Sint-Martens-Latemlaan 2B, Kortrijk).

iemand schrijft zich in

Hoe kan ik me inschrijven voor deze navorming?

Een diploma hoger onderwijs is vereist om in te kunnen schrijven. 

Via deze inschrijvingspagina schrijf je je in voor de opleiding postgraduaat duurzame ontwikkeling waar dit traject deel van uitmaakt. Op de startdag van de opleiding kan je dan samen met de opleidingscoördinator je eigen traject selecteren binnen de ruimere opleiding. 

bankkaart

Wat is de kostprijs?

Volg je het hele traject, dan betaal je €425. Je kunt ook één afzonderlijke module volgen of de ruimere opleiding postgraduaat duurzame ontwikkeling waar dit traject deel van uitmaakt.