Een driedelige exploratie van onze eigen complexe relatie met de Instincten en het effect daarvan op onze relaties en onze kwaliteiten als bemiddelaar.

In deze reeks leren we die instincten van naderbij kennen. We ontdekken hoe ze een tool kunnen zijn voor de bemiddelaar in het verbeteren van hun vaardigheden en het verhogen van zelfkennis en zelfbewustzijn. Werken met de Instincten legt onze eigen on(der)bewuste voorkeuren in gedrag en interactie bloot.
De Instincten (ook gekend als de subtypes van het Enneagram) zijn krachtige energieën binnen onszelf die – grotendeel onbewust – bepalen waar onze aandacht naartoe gaat. Die energieën hebben dan ook een bijzondere invloed op hoe we in conflict staan en hoe we intenties en noden van anderen daarin interpreteren. Gezien we ons doorgaans weinig bewust zijn van wat ons hierin drijft, nemen we deze georiënteerdheid ook als bemiddelaar onvermijdelijk mee in onze gesprekken met cliënten.
Bemiddelingsexperten zijn het erover eens dat een grote dosis zelfkennis en een hoge graad van zelfbewustzijn nodig zijn om vergedreven deskundigheid in bemiddeling te verwerven. De bemiddelaar kan zo een authentieke stijl ontwikkelen die rekening houdt met de eigen kwaliteiten maar tevens met de persoonlijke valkuilen. We hebben er dus alle belang bij onze “stuff” te kennen als bemiddelaar, zodat we die uit de “stuff” van onze cliënten kunnen houden, zoals Louise Phipps Senft hierboven zeer accuraat omschrijft.

Verder studeren
Nog niet uitgeleerd? Al gedacht aan:

Aan de slag
Werken

Kmo-portefeuille
Deze opleiding komt volledig in aanmerking voor steun via de kmo-portefeuille.
Let wel: de steunaanvraag moet gebeuren binnen de veertien dagen na de start van de opleiding.
Erkenningsnummer VIVES-zuid: DV.O105080.

Meer keuze? Bezoek Continue.be
Continue is het online platform voor levenslang leren van de Associatie KU Leuven, goed voor meer dan 1 000 professionele en academische opleidingen. Continue is dé website voor iedereen die wil bijblijven, zich persoonlijk wil ontwikkelen of omscholen. Je kunt kiezen uit korte opleidingen zoals webinars en workshops, en langere trajecten als postgraduaten. Studenten kunnen met een handige zoekfunctie een opleiding op maat vinden. Je volgt de lessen online, op locatie, of gemengd.