Plein met publiek

maatschappelijke veiligheid via afstandsonderwijs

Bachelor in de maatschappelijke veiligheid aan VIVES Zuid

Veiligheid, criminologie, noodplanning zijn thema’s die jou uitdagen. Jij ziet je zelf al actief bij de politie, preventiediensten of op een dienst noodplanning?
Welkom bij onze bacheloropleiding maatschappelijke veiligheid.

Ook op campus
Veiligheid en leefbaarheid in onze samenleving
maatschappelijke veiligheid zittende jongeren

Een lesprogramma vol variatie waarin je leert kijken naar veiligheid door een integrale bril.

Door het volgen van onze bachelor maatschappelijke veiligheid word jij een professional die op een deskundige en kritische manier antwoorden zoekt op vragen over onveiligheidsgevoelens, overlast, veiligheidsrisico’s.

Een veiligheidsregisseur, daar word je toe opgeleid. Je word een expert op vlak van veiligheid, veiligheidsbeleid en -zorg. Het doel is om jou zo futurproof mogelijk op te leiden en zo deskundig te blijven in onze snel veranderende maatschappij.

Bewakingscamera

Hoelang doe ik over deze opleiding?

In 180 studiepunten werk, leer en ontplooi je je 180% naar een professioneel bachelordiploma. Studeren doe je bij ons in 3 academiejaren of 6 semesters. Stages (in de tweede en derde fase), praktijkvakken en trainingen krijgen hierbij een belangrijke rol. Studietrajectbegeleiders en lectoren binnen je opleiding staan klaar om je studieloopbaan op elk moment te ondersteunen. Daarnaast is er een dienst studie- en studentenbegeleiding waar je tijdens jouw volledige studietraject meer dan welkom bent.

crisis- en veiligheidsmanagement

Deze opleiding focust zich op risico- en veiligheidsmanagement binnen de domeinen noodplanning, crisisbeheer en interne preventie. Na dit keuzetraject kan je aan de slag als medewerker noodplanning & crisisbeheer, preventieadviseur binnen een interne preventiedienst, medewerker binnen veiligheidsdiensten, ...

toegepaste criminologie

Ben je geboeid door criminologische vraagstukken in onze samenleving? Ambieer je een carrière bij justitie en politie, preventiedienst van een openbaar bestuur of in de forensische sector? Dan is dit keuzetraject voor jou!

drie personen overleggen aan twee laptops over de startinformatie en info rond 'Wat kost studeren?'

Hoeveel kost je studie?

Studeren kost geld. Studiegeld, cursussen en handboeken, noem maar op. Je studiegeld is het bedrag dat je bij inschrijving in het hoger onderwijs betaalt. Die kostprijs is vastgelegd en is voor elke hogeschool en universiteit in Vlaanderen dezelfde.

meer info >

Starten met je studie

Ongetwijfeld zit je met veel vragen. Selecteer hieronder de opleiding die je bij ons gaat studeren en wellicht vind je op de meeste vragen een antwoord.

meer info >

In een oogopslag

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Aantal studiepunten

Startmomenten

Toelatingsvoorwaarden

ECTS-fiches

Onderwijstaal

Brochures

Heb je een vraag?

kwaliteit

VIVES staat garant voor de kwaliteit van deze opleiding. We doen dit op basis van het VIVES-referentiekader en het onderwijsbeleidsplan.