groep studenten overlegt rond tafel

interdisciplinaire trajecten sociaal-agogisch werk

interdisciplinaire trajecten sociaal-agogisch werk
Interdisciplinaire trajecten sociaal-agogisch werk aan VIVES Zuid

Een interdisciplinair traject is een keuzetraject van 30 studiepunten waarin je je in het 3de jaar van je opleiding binnen sociaal-agogisch werk specialiseert.

Waar kan ik dit volgen?
Ook op afstand

Je kunt dit diploma ook van thuis uit behalen, vrij van tijd en ruimte.

Campusonderwijs
Verdiep je in de theoretische kaders van andere disciplines
springer

Het is ook mogelijk om een van deze trajecten te volgen als je in het laatste bachelorjaar zit van een andere opleiding als je daar toestemming voor krijgt of na een sociaal-agogisch of ander relevant diploma. Neem contact met ons op als je hierover vragen hebt en we zoeken voor je uit of het mogelijk is voor jou om een van deze interdisciplinaire trajecten te volgen.

Door het volgen van een interdisciplinair traject van sociaal-agogisch werk krijg je niet enkel theoretische denkkaders en inzichten mee, maar er is ook aandacht voor het methodisch werken.

Opleidingsoverzicht

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Studiewijze

Studieroute

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Onderwijstaal

Te volgen keuzetrajecten

Herstelgericht en verbindend werken

Het voorkomen van pesten en geweld, conflicten oplossen door van binnenuit te gaan versterken en verbinden. Welkom bij herstelgericht werken.

Jong Geweld

Is het nu zo erg gesteld met de jeugd van tegenwoordig of heeft de maatschappij een algemeen probleem met risicogedrag bij jongeren? Wanneer wordt een fenomeen een probleem en wat zijn mogelijke oorzaken? Welke methodieken zijn efficiënt bij preventie, aanpak en begeleiding? Welke voorzieningen en diensten hebben hierbij een opdracht?

Forensisch werken

Zijn criminologie, justitie en detentie topics waar jij alles over wil weten? Ga mee op pad binnen dit kader en focus op mensenrechten van slachtoffers én daders.  

Transnationaal sociaal werk

Als sociale professional kom je binnen dit traject in contact met verschillende niet-westerse perspectieven op transnationale thema’s zoals sociale ongelijkheid, conflict, migratie en klimaatverandering

Sterk(er) divers

De etnische en culturele diversiteit brengt zowel rijkdom als uitdagingen met zich mee. Dit traject biedt kennis en methodieken aan, om constructief om te gaan met met de realiteit van onze superdiverse samenleving. 

Samen stad maken

Hoe zorg je ervoor dat wonen, studeren, werken, ontmoeting en ontspanning toegankelijk worden voor iedereen? Ontdek wie en wat er leeft in een stad en wat die leefbaar maakt. Maak samen stad!

Sociale beïnvloeding

Wil je gedrag beïnvloeden? Wil sociale verandering? Wil je het welzijn verhogen? Dan ben je in dit traject aan het juiste adres. Maak het verschil en open je weg naar een job apart.

Welbevinden bij kinderen en professionals

Een samenleving waarin steeds meer verwacht wordt. Wat zijn de gevolgen voor kinderen in het algemeen, maar ook voor kwetsbare kinderen? Leer hoe je als professional de beste zorg kan bieden aan deze groep door ook voor jezelf te zorgen. 

Sociaal ondernemen

Maatschappelijke uitdagingen ga je niet uit de weg! Jij voelt het branden om maatschappelijke impact te realiseren door sociaal te ondernemen en te innoveren. Let's kick it! 

eSociety

Onze samenleving evolueert momenteel naar kunstmatige intelligentie, nanotechnologie, transhumanisme, industrie 4.0, quantumcomputing, blockchain ... Dit zal de manier waarop we leven, werken en denken veranderen. Sommigen kijken met de nodige voorzichtigheid naar deze evoluties, terwijl anderen ze met open armen ontvangen.

S.P.A.C.E.

Verken de kruisbestuivingen tussen kunst en de sociale sector in dit Engelstalige traject. Samen met internationale studenten denk je na over de rol van kunst en creativiteit in de samenleving, bezoek je heel wat sociaal-artistieke organisaties en ga je ook zelf aan de slag. Tijdens tal van art-based labs experimenteer je met beeldende kunst, drama, geluidskunst, dans en beweging. 

F.L.O.W.S.

F.L.O.W.S. is een interdisciplinair traject voor studenten sociaal-agogisch werk, gezondheidszorg, onderwijs en well-being en vitaliteitsmangement. Sleutelwoorden zijn: positieve gezondheid, gezondheidsszorg, preventie, een gezonde levensstijl, sociale vaaardigheden, coaching en betrokkenheid. Dit programma werd ontwikkeld voor studenten gekoppeld aan onze partneruniversiteiten en hogescholen, alsook voor onze eigen studenten.