Bemiddeling: Gevolgen (echt)scheiding op gezinsfiscaliteit en Groeipakket

Bemiddeling: Gevolgen (echt)scheiding op gezinsfiscaliteit en Groeipakket aan VIVES Zuid

Een (echt)scheiding heeft belangrijke gevolgen op de gezinsfiscaliteit en op de kinderbijslag (Groeipakket in Vlaanderen). Tijdens een bemiddelingstraject stellen scheidende ouders daar ongetwijfeld veel vragen over waarop ze minstens van de bemiddelaar een advies willen.

Waar kan ik dit volgen?
Adviseren over de gevolgen van een echtscheiding op de gezinsfiscaliteit en het Groeipakket

Deze vorming gaat dieper in op de belangrijkste elementen van de kinderbijslag en sociale toeslagen binnen de oude kinderbijslagregeling en in het Vlaamse Groeipakket (vanaf 2019) en de Brusselse kinderbijslag (vanaf 2020).

Deze vorming belicht eveneens de belangrijkste elementen van de gezinsfiscaliteit (kind fiscaal ten laste, fiscaal co-ouderschap en fiscale aftrek van onderhoudsbijdragen).

De kennis die deze vorming behandelt, is noodzakelijk voor bemiddelaars om koppels bij een scheiding correct te informeren en hen professioneel te begeleiden in hun keuzes inzake toewijzing van de kinderbijslag en de belastingvoordelen aan beide ouders.

de belangrijkste elementen van de kinderbijslag en sociale toeslagen

Je studie in een oogopslag

Studiegebied

Opleidingstype

Waar kan ik dit volgen?

Startmomenten

Onderwijstaal

Heb je een vraag?

Praktische informatie

Doelgroep

(Erkende) bemiddelaars in familiezaken

Datum

Vrijdag 28 mei 2021 van 13u00 tot 17u30

Locatie

VIVES campus Kortrijk – Studiegebied Sociaal-agogisch Werk (Doorniksesteenweg 145, 8500 Kortrijk). Indien de COVID-maatregelen dit niet toelaten, dan wordt een online alternatief voorzien.

Certificering

Attest van deelname

Deze vormingsdag is aangevraagd bij de Federale Bemiddelingscommissie als permanente vorming.

Docenten

Dhr. Yves Coemans, beleidsadviseur Gezinsinkomen studiedienst Gezinsbond i.s.m. Claude Vandevoorde (erkend bemiddelaar)

Kostprijs

95 euro

Indien u zich inschrijft voor zowel deze vorming als voor de vorming van 4 juni '21 (Objectieve onderhoudsbijdragen voor kinderen berekenen in bemiddeling) wordt een voordelige pakketprijs van 180 euro gerekend.

Inschrijven

Uiterste inschrijvingsdatum vrijdag 21/05/2021. Na je inschrijving krijg je een bevestiging en een factuur. De factuur geldt als inschrijvingsbewijs. Met je inschrijving verklaar je je akkoord met de inschrijvings-, annulerings- en betalingsvoorwaarden zoals vermeld op de website.

Nog vragen?

Indien je nog vragen hebt over deze vormingsdag, kan je deze richten aan Pieter Jan Moortgat ([email protected]).