Klant of product?

De bedoeling van deze cursus is om de cursisten te wapenen tegen de gevaren in de steeds meer digitaal wordende wereld. Hierin komen volgende topics aan bod:

  • Introductie
  • Wachtwoordbeleid
  • Phishing
  • Mobiel werken
  • IT-infrastructuur
  • Demo’s

In de cursus wordt gebruik gemaakt van een interactief stemsysteem. Er worden vragen geprojecteerd op de slideshow waarop de cursisten via hun smartphone of laptop op kunnen antwoorden. Deze antwoorden worden anoniem doorgegeven waardoor er geen “angst” is bij het publiek om foute antwoorden te geven. Dit zorgt ervoor dat de cursus zeer interactief is en alle topics voldoende blijven hangen bij iedere deelnemer. Ook is er altijd ruimte om open vragen anoniem te stellen via hetzelfde interactieve stemsysteem. Alle vragen worden dan na ieder onderwerp op de slideshow gepresenteerd en uit de doeken gedaan. Als laatste toevoeging is er ook altijd de mogelijkheid om eigen ervaringen te delen met de groep, dit zorgt ervoor dat er onder de cursisten over gepraat wordt, hierdoor blijft de awareness goed hangen bij de mensen. Ik zoek ook voorafgaand informatie op over de cursisten om in de cursus te verwerken, zo is het heel tastbaar voor de aanwezigen. 
 

Praktisch

Organisatie: Hogeschool VIVES, studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde

Doelgroep: leerlingen 2e en 3e graad ASO, BSO, TSO en KSO. De inhoud en het niveau zijn verschillend voor de tweede en derde graad.

Studiedomein: ICT en digitale tools

Taal: Nederlands

Categorie: lezing, workshop

Duur: 2 lesuren

Locatie: VIVES Kortrijk, VIVES Brugge Xaverianenstraat of op jouw school

Max. aantal deelnemers: 30 studenten

Datums: op aanvraag

Kostprijs: gratis

contact

Delphine Van Iseghem