• schatgravers.jpg

Spellenarchief nodigt uit: Schatgravers

Spellenarchief nodigt uit is een initiatief van VIVES Spellenarchief en VIVES studiegebied onderwijs, in samenwerking met Turbo

Het VIVES Spellenarchief organiseert op vrijdag 4 mei 2018 een lezing en workshop rond het inzetten van Schatgravers. Schatgravers is een kaartspel. Het spel bestaat uit karweitjes, opdrachten die zijn verdeeld in prikkelende en levensomhelzende thema's. Ook zijn er schatkaartjes met waardevolle eigenschappen op om van en met elkaar te ontdekken.

In Schatgravers ontdek je waardevolle eigenschappen (schatten) van jezelf en van je medespelers. Je zult bij het spelen merken dat Schatgravers je op dynamische wijze laat verbinden met jezelf en de ander. Of je het nu speelt voor de gezelligheid of met een vooropgezet doel, de uniek versterkende combinatie van de karweikaarten en schatkaarten raakt alle deelnemers. Intussen blijf je dus nadenken over jezelf, maar ook over anderen. Je wordt volgegoten met welgemeende en onderbouwde complimenten. Je krijgt een completer beeld van jezelf en je medespelers, maar stiekem ook van andere mensen om je heen.

Schatgravers kan in verschillende situaties en leefomgevingen ingezet worden. Het spel is zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen prikkelend en werkzaam. Schatgravers kan een-op-een gespeeld worden maar ook in groepen. Het kan gebruikt worden als gezelschapsspel, maar ook coachend, therapeutisch, stimulerend of preventief ingezet worden. 

Matty van de Rijzen, één van de twee spelbedenkers van Schatgravers, laat je kennismaken met dit levensomhelzende kaartspel. Voel wat het doet met je zelfbeeld en de verbinding onderling. Ze laat je op een dynamische en concrete manier beleven hoe je Schatgravers doelgericht en oplossingsgericht inzet. Ze toont je hoe je Schatgravers, door gebruik te maken van de veelzijdigheid, aanpast aan je setting en doelgroep. 

Programma

Het volledige programma bevat een lezing (van 14u tot 15u) en een workshop (in de voormiddag). De workshop wordt drie keer georganiseerd, telkens voor een groep van max. 20 personen. De lezing vindt één keer plaats.

Kostprijs

Studenten en docenten van Hogeschool VIVES nemen gratis deel. Externen betalen 35 euro voor de workshop en 15 euro voor de lezing. Neem je deel aan beide, dan bedraagt de kostprijs 45 euro.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk zolang er plaatsen beschikbaar zijn. De inhoud van de drie workshops is dezelfde; het enige verschil is het moment waarop ze gegeven worden. Je kunt inschrijven alleen voor één workshop, alleen voor de lezing of voor beide tegelijk. Neem je deel aan zowel de lezing als aan de workshop, dan moet je je voor beide apart aanmelden. Klik op een van de volgende links om je aan te melden:

Voor de aanmeldingen gelden de inschrijvings-, annulerings- en betalingsvoorwaarden van de dienst navormingen van hogeschool VIVES.

Deel dit via