Online Praatcafé autisme

Onder het motto #blijfinuwkot brengt VIVES tijdens deze coronatijd het praatcafé Autisme naar jullie thuis. Het thema van het praatcafé van donderdag 7 mei is: zelfstandigheid.

Op eigen benen staan: veel jongeren in deze leeftijdgroep gaan voor hun rijbewijs, verdienen hun eerste centen, willen op kot tijdens hun studies of dromen al over alleen gaan wonen. Het brengt veel vrijheid mee, maar ook enkele uitdagingen.

Tijdens het praatcafé kunnen ervaringen en tips uitgewisseld worden om van zelfstandigheid een succes te maken. Hoe organiseer je de de financiën, boodschappen, schoonmaak,... en behoud je toch nog wat vrije tijd?

Verloop

Als je inlogt zullen studentenbegeleiders Joke en Damaris al aanwezig zijn op het online platform om jullie te verwelkomen. Van zodra dit bij iedereen gelukt is, starten we met een korte inleiding en enkele praktische afspraken voor een vlot verloop. Daarna heeft iedereen de vrije keuze om zichzelf voor te stellen.

Vervolgens wordt op een creatieve manier het gesprek gestart. Centraal blijft dat het praatcafé een veilige omgeving is waar personen met ASS zich op hun gemak voelen. Aanwezigen kiezen zelf in welke mate ze deelnemen aan het gesprek.

Meld je aan

Stuur een mail naar [email protected] of [email protected]. Je ontvangt dan per mail verdere info hoe we elkaar online kunnen ontmoeten.

Deel dit via