Bij VIVES zijn in totaal zo'n 1500 docenten aan de slag. Dag in, dag uit richten zij zich op de toekomst. In de onderwijsvisie van hogeschool VIVES staan drive, connectie en innovatie daarbij centraal.

klas

Drive

  • leergoesting: met een grote gedrevenheid ontwikkelen studenten en docenten zich als mens en professional door zich bewust te worden van hun sterktes en groeipotentieel.
  • zelfsturing: ons onderwijs zet in op het aanleren en stimuleren van zelfsturing. Zo kunnen studenten en docenten bewust en doelgericht keuzes maken om te functioneren als wendbare en weerbare professional in een complexe samenleving. Levenslang leren is daarbij een grondhouding
studenten

Connectie

  • samen leven: we zijn een inclusieve hogeschool waarin iedereen zich warm, verbindend en zorgzaam opstelt en waar aandacht is voor het welbevinden, in relatie met de studievoortgang en het studiesucces bij studenten.
  • samen leren: studenten, docententeams, werkveld en maatschappelijke actoren zetten zich in om samen te leren en/of op te leiden. Vanuit een lokaal en globaal engagement bouwen we samen aan duurzaam onderwijs met aandacht voor de internationale context.
student met VIVES-trui steekt iets in elkaar

Innovatie

  • Future proof onderwijs: ons onderwijs is toekomstgericht en speelt daarom in op resultaten van onderzoek. We anticiperen op evoluties in het werkveld, de samenleving en de wereld. Studenten en docenten ontwikkelen in die context innovatieve en praktijkgerichte expertise.
  • Mensgericht gedigitaliseerd onderwijs: ons onderwijs beoogt het verwerven en beheersen van de steeds evoluerende digitale competenties. Met een kritische blik maken studenten en docenten gebruik van de technologische innovaties om zo leven, leren en werken op een kwaliteitsvolle en efficiĆ«nte manier vorm te geven. Hierbij gaat sterke aandacht naar de rol van de mens in een maatschappij waarin digitale transformatie belangrijk is