Op maandag 23 mei organiseert onze hogeschool i.s.m. met Kind & Gezin een namiddag en avond vol boeiende workshops voor ouders. Iedereen is welkom tussen 15 en 21 u. Je kan vrij kiezen welke workshops je volgt. Je kan voor minimum 1 of maximum 3 workshops inschrijven. Als je met 2 of meer personen komt gelieve wel per persoon apart in te schrijven. De workshops worden gegeven door studenten gezondheidszorg onder supervisie van hun docenten en gaan door op de campus Brugge Xaverianenstraat.

Planning

 • Namiddag: 
  • Workshop voetreflexologie bij baby's : 15 tot 16u of 16 tot 17u
  • Belangrijk: gelieve je kindje mee te nemen bij deze workshop!
 • Avond: 
  • Workshop 1: 19 tot 20u
  • Workshop 2: 20u15 tot 21u15
  • Er mag een vrije keuze gemaakt worden uit alle onderstaande workshops (behalve de workshop voetreflexologie aangezien deze enkel in de namiddag wordt aangeboden)
  • Belangrijk: deze workshops zijn bedoeld enkel voor de ouders (kindjes dus niet meebrengen aub)

Workshops

gehoorbescherming workshop

Gehoorbescherming

Hoe bescherm ik mijn kind tegen lawaai?

Kinderen zijn zich niet bewust van de mogelijke gevolgen van lawaai. Toch worden ook zij regelmatig blootgesteld aan lawaaierige situaties. Denken we maar aan de kermis, carnaval, vuurwerk, luisteren naar muziek via een hoofdtelefoon of oortjes,...  In deze workshop informeren we ouders van jonge kinderen over de mogelijke gevaren van lawaai en hoe en wanneer we de oortjes van kinderen best beschermen.

Deze workshop is bestemd voor enkel de ouders, gelieve je kindje niet mee te nemen aub!

voetreflexologie bij baby's

Voetreflexologie bij baby's

Wist je dat de voetjes van een baby zijn hele lichaam weerspiegelt?

De voetjes staan in verbinding met andere lichaamsdelen en organen. Dit zorgt er voor dat we door middel van massage hier invloed op kunnen hebben.
Met voetreflexologie kan je bepaalde kwaaltjes bij jouw baby bestrijden of voorkomen, zoals krampjes, veel huilen, slecht slapen, enzovoort. Hierbij leer je jouw baby nóg beter kennen!

Opgelet: Wij houden deze sessie voor kindjes van ongeveer 2 maand tot 2,5 jaar. Graag je kindje meenemen aub!
 

workshop medicatiegebruik bij kinderen

Medicatiegebruik bij kinderen

Bent u vertrouwd met het veilig toedienen van medicatie aan uw kindje?

Tijdens deze workshop bespreken wij de meest gebruikte geneesmiddelen, hun werking en/of bijwerkingen en verduidelijken wij hoe u die correct toedient en fouten voorkomt.

Deze workshop is bestemd voor enkel de ouders, gelieve je kindje niet mee te nemen aub!

rugklachten

Rugpreventie voor jonge ouders

Voorkomen is beter dan genezen...

Veel ouders ervaren rugpijn sedert de komst van hun kindje. Daar zijn verschillende redenen voor zoals het veelvuldig optillen van de baby, het verplaatsen van de Maxi-Cosi,…

Tijdens deze workshop wordt er stil gestaan bij de dagdagelijkse handelingen die men stelt bij het omgaan en verzorgen van het kindje. Naast de theoretische tips over hoe je de rugpijn kan voorkomen, wordt er ook in de praktijk geoefend.

Deze workshop is bestemd voor enkel de ouders, gelieve je kindje niet mee te nemen aub!

Workshop voedings- en dieetkunde

Gezonde en lekkere tussendoortjes

Wil je graag dat uw kind een lekker en gezond tussendoortje eet tijdens de speeltijd of thuis? Kom dan zeker naar onze workshop. Bij het woord tussendoortje denken we al snel aan een koek of snoep. Wij zullen tijdens de workshop jullie laten kennis maken met gezondere tussendoortjes, die dan nog eens lekker zijn ook.

Deze workshop is bestemd voor enkel de ouders, gelieve je kindje niet mee te nemen aub!

workshop logopedie

Het stimuleren van taalontwikkeling bij kinderen

De taalverwerving voltrekt zich tussen 0 en 5 jaar. Wil je graag de taal en spraak van je kind uitbreiden? In deze workshop geven we tips hoe je je communicatiestijl kan aanpassen aan je kind, in dagelijkse situaties. Daarnaast demonstreren we leuke taalspelletjes en gaan we aan de slag met vertelboeken.  

Deze workshop is bestemd voor enkel de ouders, gelieve je kindje niet mee te nemen aub!

Aanmelden workshop


Contact

Isabel De Beule