Expertdag voeding en zorg

Ben je als bedrijf op zoek naar knowhow en hulp bij het ontwikkelen van jouw innovatief product? Wij zetten onze expertise rond voeding en zorg in de kijker en nodigen experts en ondernemers uit om elkaar beter te leren kennen. Maak ook kennis met onze begeleidingstrajecten en geef jouw onderneming een innovatieve boost! We bieden 4 boeiende sessies waarin je kennis maakt met innovaties in de wereld van voeding en zorg. 

Sessies 1 en 2 gaan om 10u van start. Sessies 3 en 4 kan je om 11u30  volgen. Na je eerste sessie volgt een gemeenschappelijke voorstelling van het ZorgLab. Het ZorgLab is een aangepaste woon-, leef- en leeromgeving met vooruitstrevende technologie. Het is de plek voor innovatieve co-creatie tussen zorg, bedrijven, studenten, onderzoekers en eindgebruikers, met focus op het verbeteren van levenskwaliteit en het vergroten van zelfredzaamheid. Over de middag voorzien we lunch voor je. Daarna sluiten we de dag af met speeddating. Ontdek hieronder welke combinaties mogelijk zijn en stel jouw persoonlijke programma samen.

Deelnemen?

Meld je dan meteen aan via onderstaand formulier. Het aantal plaatsen is beperkt. Deelname is gratis. Vooraf registreren is noodzakelijk.

Programma

We bieden 4 boeiende sessies aan over twee uur. Sessies 1 en 2 gaan om 10u van start. Sessies 3 en 4 kan je om 11u30 volgen. Na je eerste sessie volgt een gemeenschappelijke voorstelling van het ZorgLab. Het ZorgLab is een aangepaste woon-, leef- en leeromgeving met vooruitstrevende technologie. Het is de plek voor innovatieve co-creatie tussen zorg, bedrijven, studenten, onderzoekers en eindgebruikers, met focus op het verbeteren van levenskwaliteit en het vergroten van zelfredzaamheid. Ontdek hieronder welke combinaties mogelijk zijn en kies vervolgens de sessie die jouw voorkeur geniet:

10u - FoodLab: Hoe wij bruggen slaan tussen voeding en gezondheid.

Lien Van den Broeck van onze hogeschool vertelt in sessie 1 over de werking van het FoodLab. Voeding en gezondheid staan binnen het FoodLab centraal. Het is een dynamische plek waar onderwijs, onderzoek, bedrijfswereld, zorgsector en overheid elkaar vinden en versterken. Aan de hand van verschillende praktijkcases laten we graag zien waar onze expertise ligt en verkennen we samen wat het FoodLab voor jou kan betekenen.

10u - Innoveren met diepgaand klantinzicht

Ageeth van Maldegem van HZ focust op product/dienst innovatie en business model ontwikkeling. We gaan in op wat diepgaand klantinzicht precies is en waarom dat belangrijk is voor marktsucces. Tevens bespreekt Ageeth de principes van klantinzicht en hoe je de voor handen tools en methodieken kan toepassen in kmo's.

11u30 - Smart Glasses: Wist je dat zorgprofessionals een derde oog hebben? 

Onze eigenste Tineke Verkest bekijkt het leven door een roze bril en dat delen we graag met je! Door de toenemende zorgnoden in de maatschappij staan zorgverleners voor uitdagingen. Slimme zorg kan een oplossing bieden om hen te ondersteunen in hun takenpakket. Maak kennis met de all-in-one applicatie van 1Minuut waarmee chatten, informatieoverdracht en beeldbellen via smart glasses mogelijk is. Ervaar hoe het is om te werken met smart glasses en ondersteund te worden vanop afstand. Je staat er niet alleen voor.

11u30 - Human interface technology: Hoe extended reality (XR) en biometrische data innovatie kunnen ondersteunen.

Jelle Demanet, onderzoeker aan Howest, demonstreert hoe nieuwe vormen van digitale interfaces, zoals virtual en augmented reality in combinatie met slimme systemen op basis van AI, bedrijven kunnen helpen om te innoveren en waarde te genereren. Dat wordt gelinkt aan een aantal projecten die we uitvoeren binnen Smart Services Bridge.

Partners Smart Services Bridge

MELD JE NU AAN VOOR DE EXPERTDAG VOEDING EN ZORG BIJ VIVES

MELD JE NU AAN VOOR DE EXPERTDAG VOEDING EN ZORG BIJ VIVES