Een carriere als piloot combineren met een carriere als leraar? Waarom niet?

De coronacrisis heeft de complete reisindustrie stilgelegd. Vooral de luchtvaartsector is hard geraakt. Sinds het uitbreken van de crisis zijn er wereldwijd al miljoenen vluchten gecanceld. De luchtvaartsector is in zijn grootste crisis in zijn geschiedenis. Piloten zijn hiervan de eerste slachtoffers. Er is niet langer zekerheid, niet over het aantal vluchten, niet over het inkomen, niet over zijn job.

Aan de andere kant is er het onderwijs dat schreeuwt om goede leraren. Zou het geen oplossing zijn als piloten die een tijdlang niet kunnen vliegen voor de klas komen te staan.

In dit online webinar gaan we dieper in op de mogelijkheden en willen we een antwoord geven op verschillende vragen: Welke kansen biedt een diploma van de lerarenopleiding? Welke diploma heb je nodig? Hoe kun je dat diploma halen? Hoe lang duurt zo een traject en wat wordt van je verwacht? Kun je een studietraject combineren met een loopbaan als piloot? Kun je een studieloopbaan combineren met een plaats vooraan in de klas?

Na een situering van het beroep als leerkracht en de opleidingsmogelijkheden, willen we dieper ingaan op concrete vragen.

De sessie is gratis en zal hernomen worden op 31 maart. Beide sessies zullen de zelfde inhoud hebben. Indien je momenteel al nadenkt over een carrière in het onderwijs raden we je aan de eerste sessie te volgen op 18 januari. In februari kan je immers reeds een persoonlijk en flexibel traject starten aan de VIVES Hogeschool.

Inschrijven kan hieronder.
 

Dit event kadert in het het project ‘Heroriëntatie van Piloten’, een samenwerking tussen VIVES, Onshore en Connecting.you en gefinancierd door ESF.

Meer info:

Aanmelden