Infoavond voor ouders van toekomstige studenten (voorjaar)

biotechniek
gezondheidszorg
handelswetenschappen en bedrijfskunde
industriële wetenschappen en technologie
onderwijs
sociaal-agogisch werk

Op donderdag 22 april 2021 organiseert VIVES een digitale informatieavond voor ouders over studeren in het hoger onderwijs. Wat is het verschil tussen een graduaat, een bachelor en een master? Wat is leerkrediet? Hoe werkt het examensysteem? Hoe ziet een jaar in het hoger onderwijs eruit? En vooral: wat kost het? 

VIVES is de grootste hogeschool van West-Vlaanderen en zelfs een van de grootste van het land. Maar dat wil niet zeggen dat deze infoavond louter bedoeld is voor (ouders van) toekomstige VIVES-studenten. Integendeel. Op deze infoavond brengt Johan De Langhe (directeur van het studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde) op een eerlijke en neutrale manier informatie over het hogeschoollandschap, ook voor wie elders gaat studeren dan VIVES.

Programma

19u00: presentatie via een You Tube-link
20u00: stel je vragen online via getypte chat

Op de infoavond voor ouders is er geen specifieke informatie over de verschillende opleidingen van VIVES; daarvoor ontvangen we je graag coronaproof op onze campusbezoeken. Wel vertellen we je alles over studeren in het hoger onderwijs, en wat voor veranderingen dit voor ouders meebrengt, en wie dat wil, kan achteraf ook bij ons inschrijven.

Ben je op zoek naar informatie over onze opleidingen? Op de VIVES-infodag vind je video’s van studenten, lesopnames, cursussen die je kan inkijken en veel meer.

De studieavond is bedoeld voor ouders, maar uiteraard zijn ook toekomstige studenten van harte welkom.

Hoe deelnemen?

Schrijf je via onderstaand formulier in. Enkele dagen vooraf ontvang je de You Tube-link via mail. Op donderdag 22 april klik je op deze link en volg je de presentatie mee.

Let op: deze avond is bedoeld voor ouders van studenten die volgend jaar aan een reguliere bachelor- of graduaatsopleiding in het hoger onderwijs willen starten. Op deze avond is geen info voorzien over afstandsonderwijs of verder studeren na het hoger onderwijs.
Deel dit via