Gepassioneerd door dieren, biologie, groen, landbouw, biotechnologie of voeding? Kies dan een van onderstaande afstudeerrichtingen waarmee je een bachelor in de agro- en biotechnologie kunt behalen.
De dienstensector land- en tuinbouw, de agro-verwerkende industrie en de toeleverende industrie zijn in volle ontwikkeling. Daar ben jij broodnodig!
agro-industrie
Biotechnologie is de toekomst. Als je later aan de slag wil als laborant, milieudeskundige of voedingsproductiespecialist, dan is dit jouw opleiding.
biotechnologie
Als bachelor verpleegkunde ben je verantwoordelijk en zorgzaam. Je verleent kwaliteitsvolle zorg zowel op technisch als communicatief vlak.
verpleegkunde
Wil je leren hoe je smaak, gezondheidsaspecten en kwaliteit van voeding kan verbeteren? Dat kan in deze opleiding.
voedingstechnologie
Als je gedreven bent door veehouderij en landbouwteelten biedt de opleiding landbouw je de perfecte voorbereiding om met kennis van zaken in de landbouwsector aan de slag te gaan. Daarnaast kan je ook kiezen voor de specialisatie landbouwmechanisatie. Deze opleiding biedt je de kans om je te specialiseren in tractoren en andere machines, landbouwtechnologie en automatisatie.
algemene landbouw
Animal Assisted Interventions met boerderijdieren succesvol in een zorg – of welzijnscontext implementeren. Dieren hebben een natuurlijke en onovertroffen aantrekkingskracht op mensen. In de laatste 25 jaar werden dieren actief ingezet voor allerhande therapeutische doeleinden. Dieren motiveren en mobiliseren: hun 2 belangrijkste effecten op mensen met een zorgvraag.
Heb je al een graduaatsdiploma verpleegkunde en wil je werken en studeren combineren? Dan kun je via een verkort traject je bachelordiploma verpleegkunde halen. VIVES biedt diverse trajecten aan voor wie al aan de slag is in de zorgsector. Op die manier kun je op twee en een half jaar je bachelordiploma halen.
Mensen worden steeds ouder, de levensverwachting blijft stijgen. De uitdaging voor de ouderenzorg ligt erin om de zelfstandigheid van deze oudere, ondanks eventuele gezondheidsproblemen, te bewaren en de aanwezige mogelijkheden optimaal te benutten. Kwaliteitsvolle en efficiënte ouderenzorg betekent, naast professionele zorg dus ook preventief en proactief handelen.
Binnen onze prestigegerichte maatschappij is er een grote drang om verlies- en/of rouwgedrag – in de breedste zin van het woord – te diagnosticeren, te labelen, zelfs af te keuren of te stigmatiseren.