Deze graduaatsopleiding bereidt je voor om mensen in allerlei situaties te ondersteunen. Je leert hoe je mensen met een hulpvraag kan informeren, adviseren en begeleiden. Als het je aanspreekt om mensen wegwijs te maken in het kluwen van wetgeving en hulpverleningsinstanties en voor hen wil bemiddelen, dan is deze opleiding zeker iets voor jou. Deze praktijkgerichte opleiding biedt heel wat kansen op een job: algemeen welzijnswerk, jeugdhulp, thuiszorg, zorg voor mensen met een beperking, geestelijke gezondheidszorg en onderwijs.
graduaat maatschappelijk werk
Hoe combineer je erfgoed met onderwijs? Het is alomtegenwoordig en toch niet meteen evident voor kinderen en jongeren.
Als gegradueerde in het maatschappelijk werk ondersteun je mensen in allerlei situaties. Je leert hoe je mensen met een hulpvraag kan informeren, adviseren en begeleiden en je wordt competent in krachten van cliënten ontdekken, problemen verkennen en uitdiepen en op een coachende manier oplossingsgericht aan de slag gaan.
Wil je inzetten op het wegwijs maken van mensen in de boeiende wereld van hulpverleningsinstanties en wetgeving, hen ondersteunen en versterken en voor hen bemiddelen, dan is deze opleiding zeker iets voor jou!
Welkom op vrijdag 26 augustus van 16u tot 21u voor meer info op onze campus te Kortrijk in gebouw S. Je kan er terecht voor meer info rond onze opleidingen via afstandsonderwijs. In een algemene infosessie om 17u00, 18u30 en 20u nemen we je mee in de werking van afstandsonderwijs.
Onze samenleving bulkt van maatschappelijke uitdagingen: leven in een multiculturele samenleving, de kloof tussen arm en rijk, radicalisering, de opwarming van de aarde, vereenzaming, de uitdagingen in een digitale samenleving, een steeds groter wordende groep mensen met psychische problemen, de hoge suïcidecijfers bij jongeren ...
Onze samenleving evolueert momenteel naar kunstmatige intelligentie, nanotechnologie, transhumanisme, industrie 4.0, quantumcomputing, blockchain ... Dit zal de manier waarop we leven, werken en denken veranderen. Sommigen kijken met de nodige voorzichtigheid naar deze evoluties, terwijl anderen ze met open armen ontvangen.
Sociaal-agogisch werk en verandering zijn een niet te scheiden duo. Coaching van individuen, teambegeleiding, activerende campagnes... zetten mensen er toe aan om hun welzijn te verhogen. Voor topics zoals criminaliteit, verkeersongevallen, middelengebruik, zelfdoding en kanker willen we die veranderingen zelfs op grote schaal.
Deze interdisciplinaire trajecten omvatten 30 studiepunten en kunnen worden gevolgd van februari tot juni in het laatste jaar van een opleiding in het studiegebied sociaal-agogisch werk van VIVES.
Naast familiale bemiddeling vinden de meeste bemiddelingen plaats bij conflicten in organisaties. Het is daarom de moeite waard om te specialiseren in sociale bemiddeling. Specialisatie is noodzakelijk omdat arbeidsverhoudingen op het gebied van conflictcontext, -dynamiek en regelgeving bijzondere eigen kenmerken hebben. Een succesvolle bemiddelaar in deze zaken dient daarom te beschikken over de nodige kennis en vaardigheden om conflictpartijen optimaal van dienst te kunnen zijn.
Welkom op vrijdag 26 augustus van 16u tot 21u voor meer info op onze campus te Kortrijk in gebouw S. We voorzien een infosessie over beide postgraduaten bemiddeling om 17u30 en om 19u30. Graag tot dan!
Ben je leidinggevende in het ortho(ped)agogische werkveld of zou je willen doorgroeien naar een leidinggevende functie?
Studeerde je af met een bachelor- of masterdiploma van een studie gelieerd aan sociaal-agogisch werk? Op zoek naar een uitdiepende opleiding als aanvullend diploma dat je complementaire inzichten en andere of nieuwe mogelijkheden tot werkgelegenheid biedt binnen de sociale sector?