Een waardevolle vorming die focust op het verder ontwikkelen van cognitieve vaardigheden bij kinderen die onder hun kunnen presteren.
Snoezelen is een methode van warme, selectieve zintuiglijke activering. Het stimuleert het welbevinden en werkt ontspannend, brengt mensen tot rust, maar ook tot actie. Ontstaan als methodiek voor mensen met een beperking, vindt het snoezelen steeds meer ingang bij mensen met dementie, personen met NAH, kinderen met emotionele problemen, baby’s, peuters en kleuters.
Ben je leidinggevende in het ortho(ped)agogische werkveld of zou je willen doorgroeien naar een leidinggevende functie?
Eerlijk spelen, samenwerken, luisteren naar elkaar, opkomen voor jezelf, omgaan met winst/verlies... Help kinderen deze vaardigheden te ontwikkelen.
Spellen kunnen een grote meerwaarde hebben om (de Nederlandse) taal (in al zijn facetten) te stimuleren in het werken met anderstalige nieuwkomers.
Hoe kunnen bord- en gezelschapsspellen in de zorg- en onderwijspraktijk geïntegreerd worden?
In het STEM-onderwijs draait alles rond het onderzoekend leren, het experimenteren, maar ook het probleemoplossend en creatief leren.
Via bordspellen leren kleine kinderen redeneren en oplossingen bedenken voor de probleemopstellingen. Ze ontdekken verschillende denkoperaties.