Ben je nog niet zo lang afgestudeerd als verpleegkundige of vroedvrouw en verlang je nu al naar een job met meer verantwoordelijkheid? Bezit je een ander bachelor of masterdiploma en streef je naar een leidinggevende job in de gezondheidszorg? Dan is de bachelor in zorgmanagement zeker iets voor jou.
Animal Assisted Interventions met boerderijdieren succesvol in een zorg – of welzijnscontext implementeren. Dieren hebben een natuurlijke en onovertroffen aantrekkingskracht op mensen. In de laatste 25 jaar werden dieren actief ingezet voor allerhande therapeutische doeleinden. Dieren motiveren en mobiliseren: hun 2 belangrijkste effecten op mensen met een zorgvraag.
Heb je al een graduaatsdiploma verpleegkunde en wil je werken en studeren combineren? Dan kun je via een verkort traject je bachelordiploma verpleegkunde halen. VIVES biedt diverse trajecten aan voor wie al aan de slag is in de zorgsector. Op die manier kun je op twee en een half jaar je bachelordiploma halen.
Heb je al een graduaatsdiploma verpleegkunde en wil je werken en studeren combineren? Dan kun je via een verkort traject je bachelordiploma verpleegkunde halen. VIVES biedt diverse trajecten aan voor wie al aan de slag is in de zorgsector. Op die manier kun je op twee en een half jaar je bachelordiploma halen.
Het vernieuwd curriculum van deze CCNA‐opleiding bevat 3 modules:
- Introduction to networks
- Switching, routing and wireless essentials
- Enterprise networking, security and automation
Vandaag de dag zijn ICT‐faciliteiten even vanzelfsprekend voor een bedrijf als elektriciteit en water. Een slecht of niet functionerende ICT‐infrastructuur is nefast voor de goede werking van een bedrijf. Het aantal (cruciale) toepassingen (telefonie, beveiligingscamera’s, … ) die gebruik maken van onze ICT‐infrastructuur stijgt continu en zal in de toekomst alleen maar uitbreiden.
Onze samenleving bulkt van maatschappelijke uitdagingen: leven in een multiculturele samenleving, de kloof tussen arm en rijk, radicalisering, de opwarming van de aarde, vereenzaming, de uitdagingen in een digitale samenleving, een steeds groter wordende groep mensen met psychische problemen, de hoge suïcidecijfers bij jongeren ...
Wat leeft er in een stad? Wat maakt een stad leefbaar? Hoe zorgen we ervoor dat wonen, leren en werken, ontspanning en ontmoeting in de stad aantrekkelijk zijn voor iedereen? Met deze en andere vragen ga je aan de slag om samen stad te maken.
Sociaal-agogisch werk en verandering zijn een niet te scheiden duo. Coaching van individuen, teambegeleiding, activerende campagnes... zetten mensen er toe aan om hun welzijn te verhogen. Voor topics zoals criminaliteit, verkeersongevallen, middelengebruik, zelfdoding en kanker willen we die veranderingen zelfs op grote schaal.
Kinderen groeien op in een complexe wereld waarin de balans tussen presteren en welbevinden steeds vaker scheef komt te hangen. Kwetsbare kinderen hebben extra bagage die niet altijd opgemerkt wordt. Ook de professionals die met de kinderen werken (zoals onderwijs en bijzondere jeugdzorg) voelen de druk toenemen, niet alleen bij de kinderen maar ook bij zichzelf. Goede zorg door professionals vereist immers zelfzorg.