Hogeschool VIVES organiseert een brede waaier aan eigentijdse en kwalitatief hoogstaande navormingen voor beoefenaar van paramedische beroepen. Hiermee speelt VIVES in op de groeiende vraag naar degelijke, continue en vernieuwende opleidingen voor zorgverleners na hun basisopleiding.
Het aantal mensen die de diagnose “diabetes” krijgen neemt nog altijd toe. Deze aandoening impliceert een aantal ingrijpende wijzigingen in het leven van deze groep. Om hen met deze veranderingen te leren omgaan, is een multidisciplinaire aanpak onontbeerlijk. Om dit in goede banen te leiden speelt een diabeteseducator een heel belangrijke rol.
In een veranderend zorglandschap waar professionalisering en innovatie troef zijn, spelen dieren meer en meer een belangrijke rol. De therapeutische effecten die dieren op mensen hebben werden doorheen de jaren wetenschappelijk gedocumenteerd. Steeds meer verschillende diersoorten geven zorg- en welzijnsorganisaties kleur en verbeteren er het therapeutische aanbod.
De brede sector van de geestellijke gezondheidszorg is steeds in evolutie. Tegelijk boeiend, complex en uitdagend. Met dit postgraduaat biedt VIVES een opleidingsprogramma aan dat je in staat stelt je te verdiepen in verschillende relevante en actuele thema's waarmee je binnen de GGZ aan de slag kan. Ervaringsgericht leren met VIVES-lectoren, ervaringsdeskundigen en professionals uit het werkveld staan gedurende 20 opleidingsdagen centraal en vormen een echte inspiratie tot verdere professionalisering.
Mensen worden steeds ouder, de levensverwachting blijft stijgen. De uitdaging voor de ouderenzorg ligt erin om de zelfstandigheid van deze oudere, ondanks eventuele gezondheidsproblemen, te bewaren en de aanwezige mogelijkheden optimaal te benutten. Kwaliteitsvolle en efficiënte ouderenzorg betekent, naast professionele zorg dus ook preventief en proactief handelen.
In de opleiding menopauzeconsulent kan je je bekwamen in de professionele begeleiding van de vrouw in de menopauze. Dit vraagt een diepgaande kennis en een grondig inzicht in de fysiologie en de pathologie van de menopauze.
Door de ontwikkeling in de preventie en de behandeling van kanker wordt de oncologische zorgverlening steeds meer gespecialiseerd. Hierdoor is binnen deze sector veen zeer duidelijke vraag aanwezig naar een groeiende specialisatie van de verpleegkundigen.
Een oriëntatie- en mobiliteitsinstructeur leert personen met een visuele beperking om zich zo veilig en zo zelfstandig mogelijk te oriënteren en te verplaatsen in de woon-, werk- en leefomgeving.
Heb je reeds een bachelor behaald in de verpleegkunde en wens je je te specialiseren in de pediatrische en neonatologische zorg? Dan is dit postgraduaat perfect voor jou.
De opleiding sluit aan bij de basisopleiding palliatieve zorg en is een verdere uitdieping van specifieke aspecten van palliatieve zorg. Naast het aanreiken van inzichten en kaders, wordt er vooral ervaringsgericht gewerkt om te groeien in deskundigheid in het bewogen omgaan met palliatieve bewoners en families.