Animal Assisted Interventions met boerderijdieren succesvol in een zorg – of welzijnscontext implementeren. Dieren hebben een natuurlijke en onovertroffen aantrekkingskracht op mensen. In de laatste 25 jaar werden dieren actief ingezet voor allerhande therapeutische doeleinden. Dieren motiveren en mobiliseren: hun 2 belangrijkste effecten op mensen met een zorgvraag.
In een veranderend zorglandschap waar professionalisering en innovatie troef zijn, spelen dieren meer en meer een belangrijke rol. De therapeutische effecten die dieren op mensen hebben werden doorheen de jaren wetenschappelijk gedocumenteerd. Steeds meer verschillende diersoorten geven zorg- en welzijnsorganisaties kleur en verbeteren er het therapeutische aanbod.
Ontdek hoe Equicoaching® jouw ambitie om Equicoach te worden waar kan maken. Na het doorlopen van het programma van het postgraduaat ben je als gecertificeerd Equicoach Level 1 in staat om mensen persoonlijk te coachen met paarden.
De brede sector van de geestellijke gezondheidszorg is steeds in evolutie. Tegelijk boeiend, complex en uitdagend. Met dit postgraduaat biedt VIVES een opleidingsprogramma aan dat je in staat stelt je te verdiepen in verschillende relevante en actuele thema's waarmee je binnen de GGZ aan de slag kan. Ervaringsgericht leren met VIVES-lectoren, ervaringsdeskundigen en professionals uit het werkveld staan gedurende 20 opleidingsdagen centraal en vormen een echte inspiratie tot verdere professionalisering.
Mensen worden steeds ouder, de levensverwachting blijft stijgen. De uitdaging voor de ouderenzorg ligt erin om de zelfstandigheid van deze oudere, ondanks eventuele gezondheidsproblemen, te bewaren en de aanwezige mogelijkheden optimaal te benutten. Kwaliteitsvolle en efficiënte ouderenzorg betekent, naast professionele zorg dus ook preventief en proactief handelen.
De opleiding sluit aan bij de basisopleiding palliatieve zorg en is een verdere uitdieping van specifieke aspecten van palliatieve zorg. Naast het aanreiken van inzichten en kaders, wordt er vooral ervaringsgericht gewerkt om te groeien in deskundigheid in het bewogen omgaan met palliatieve bewoners en families.
Binnen onze prestigegerichte maatschappij is er een grote drang om verlies- en/of rouwgedrag – in de breedste zin van het woord – te diagnosticeren, te labelen, zelfs af te keuren of te stigmatiseren.
Ben je marketeer, sales manager, productontwikkelaar, etc en ben je tewerkgesteld binnen de voedingsindustrie? Of heb je een gezonde interesse in voeding en gezondheid terwijl je achtergrond rond voeding en de impact op gezondheid tot vandaag eerder beperkt lijkt? Deze unieke opleiding bezorgt je de nodige bagage om je weg te vinden binnen het voedingslandschap met het oogpunt om gezondheid te stimuleren.
De opleiding is gericht op bachelors in de verpleegkunde werkzaam in een ziekenhuis, residentiële setting of thuiszorg die zich wensen te specialiseren in de wondzorg.
In de opleiding zorgethisch coach ontwikkel je een onderbouwde visie op zorgethiek. Je ontdekt hoe je op een warme, authentieke manier mensen laat groeien en floreren in hun zorgengagement. Een zorgethisch coach luistert en inspireert, leidt en enthousiasmeert. Je bent een bruggenbouwer die mensen verbindt.