Gepassioneerd door dieren, biologie, groen, landbouw, biotechnologie of voeding? Kies dan een van onderstaande afstudeerrichtingen waarmee je een bachelor in de agro- en biotechnologie kunt behalen.
Specialiseer in dierenartsassistentie, diergedrag, wildlife of dierverzorging via lessen, praktijk en 3 stages! Altijd met de focus op dierenwelzijn!
dierenzorg
Vanaf dag 1 specialiseren en focussen op algemene landbouw of kiezen voor landbouwmechanisatie. Dat kan bij VIVES in Roeselare.
Ben je gebeten door productie, en spreken jou zowel de technische als de organisatorische kanten van productiebeheer aan, dan is de graduaatsopleiding productiebeheer jou op het lijf geschreven.
Als je gedreven bent door veehouderij en landbouwteelten biedt de opleiding landbouw je de perfecte voorbereiding om met kennis van zaken in de landbouwsector aan de slag te gaan. Daarnaast kan je ook kiezen voor de specialisatie landbouwmechanisatie. Deze opleiding biedt je de kans om je te specialiseren in tractoren en andere machines, landbouwtechnologie en automatisatie.
algemene landbouw
Animal Assisted Interventions met boerderijdieren succesvol in een zorg – of welzijnscontext implementeren. Dieren hebben een natuurlijke en onovertroffen aantrekkingskracht op mensen. In de laatste 25 jaar werden dieren actief ingezet voor allerhande therapeutische doeleinden. Dieren motiveren en mobiliseren: hun 2 belangrijkste effecten op mensen met een zorgvraag.
Als je graag aan de slag wil met planten en dieren op een land- of tuinbouwbedrijf of gepassioneerd bent door landbouwmechanisatie en ook wilt leren over het management er van, biedt de opleiding productiebeheer land- en tuinbouw je een mooie kans om je droom waar te maken. Deze praktijkgerichte opleiding biedt heel wat jobkansen, want er is veel vraag op de arbeidsmarkt naar opgeleide jongeren. Werk vinden is dus geen probleem.
land- en tuinbouw
Klinkt adviseren voor een optimale (sport)conditie bij honden je als muziek in de horen? Of wil je aan de slag in een hydrotherapiecenter of een rehabilitatiecentrum? Dan is deze opleiding, in samenwerking met de Belgische beroepsvereniging voor dierfysiotherapeuten, ongetwijfeld iets voor jou. De opleiding omvat de onderdelen sportcoach en dierbewegingstherapie bij de (sport)hond.
Wil je advies kunnen geven over een optimale (sport)conditie bij paarden? Of ga je liever aan de slag in een hydrotherapiecenter of een rehabilitatiecentrum? Dan is deze opleiding, in samenwerking met de Belgische beroepsvereniging voor dierfysiotherapeuten, ongetwijfeld iets voor jou. De opleiding omvat de onderdelen sportcoach en dierbewegingstherapie bij het (sport)paard.
In een veranderend zorglandschap waar professionalisering en innovatie troef zijn, spelen dieren meer en meer een belangrijke rol. De therapeutische effecten die dieren op mensen hebben werden doorheen de jaren wetenschappelijk gedocumenteerd. Steeds meer verschillende diersoorten geven zorg- en welzijnsorganisaties kleur en verbeteren er het therapeutische aanbod.