Gepassioneerd door dieren, biologie, groen, landbouw, biotechnologie of voeding? Kies dan een van onderstaande afstudeerrichtingen waarmee je een bachelor in de agro- en biotechnologie kunt behalen.
Biotechnologie is de toekomst. Als je later aan de slag wil als laborant, milieudeskundige of voedingsproductiespecialist, dan is dit jouw opleiding.
biotechnologie
Specialiseer in dierenartsassistentie, dierengedrag, wildlife of dierenverzorging via lessen, praktijk en drie stages. Altijd met de focus op dierenwelzijn!
dierenzorg
Vanaf dag 1 specialiseren en focussen op algemene landbouw of kiezen voor landbouwmechanisatie. Dat kan bij VIVES in Roeselare.
Als je gedreven bent door veehouderij en landbouwteelten biedt de opleiding landbouw je de perfecte voorbereiding om met kennis van zaken in de landbouwsector aan de slag te gaan. Daarnaast kan je ook kiezen voor de specialisatie landbouwmechanisatie. Deze opleiding biedt je de kans om je te specialiseren in tractoren en andere machines, landbouwtechnologie en automatisatie.
algemene landbouw
Animal Assisted Interventions met boerderijdieren succesvol in een zorg – of welzijnscontext implementeren. Dieren hebben een natuurlijke en onovertroffen aantrekkingskracht op mensen. In de laatste 25 jaar werden dieren actief ingezet voor allerhande therapeutische doeleinden. Dieren motiveren en mobiliseren: hun 2 belangrijkste effecten op mensen met een zorgvraag.
Klinkt adviseren voor een optimale (sport)conditie bij honden je als muziek in de horen? Of wil je aan de slag in een hydrotherapiecenter of een rehabilitatiecentrum? Dan is deze opleiding, in samenwerking met de Belgische beroepsvereniging voor dierfysiotherapeuten, ongetwijfeld iets voor jou. De opleiding omvat de onderdelen sportcoach en dierbewegingstherapie bij de (sport)hond.
Wil je advies kunnen geven over een optimale (sport)conditie bij paarden? Of ga je liever aan de slag in een hydrotherapiecenter of een rehabilitatiecentrum? Dan is deze opleiding, in samenwerking met de Belgische beroepsvereniging voor dierfysiotherapeuten, ongetwijfeld iets voor jou. De opleiding omvat de onderdelen sportcoach en dierbewegingstherapie bij het (sport)paard.
In een veranderend zorglandschap waar professionalisering en innovatie troef zijn, spelen dieren meer en meer een belangrijke rol. De therapeutische effecten die dieren op mensen hebben werden doorheen de jaren wetenschappelijk gedocumenteerd. Steeds meer verschillende diersoorten geven zorg- en welzijnsorganisaties kleur en verbeteren er het therapeutische aanbod.
Ontdek hoe Equicoaching® jouw ambitie om Equicoach te worden waar kan maken. Na het doorlopen van het programma van het postgraduaat ben je als gecertificeerd Equicoach Level 1 in staat om mensen persoonlijk te coachen met paarden.