Gepassioneerd door dieren, biologie, groen, landbouw, biotechnologie of voeding? Kies dan een van onderstaande afstudeerrichtingen waarmee je een bachelor in de agro- en biotechnologie kunt behalen.
Biotechnologie is de toekomst. Als je later aan de slag wil als laborant, milieudeskundige of voedingsproductiespecialist, dan is dit jouw opleiding.
biotechnologie
Beheers het bouwproces van ontwerp tot werf. Focus op duurzaam en energetisch bouwen, groene energie en praktijk via drie keuzerichtingen: waterbouw, energieneutraal bouwen en Sustainable Renovation 2050.
bouw
Word onderhoudstechnicus of installateur van warmtepompen, zonnepanelen, biomassaketels en zonneboilers.
hernieuwbare energiesystemen
Vanaf dag 1 specialiseren en focussen op algemene landbouw of kiezen voor landbouwmechanisatie. Dat kan bij VIVES in Roeselare.
Ben je gebeten door productie, en spreken jou zowel de technische als de organisatorische kanten van productiebeheer aan, dan is de graduaatsopleiding productiebeheer jou op het lijf geschreven.
Leer machines bedienen en onderhouden in een productieomgeving – van voeding tot textiel, van constructie tot schrijnwerk.
productieverantwoordelijke
Vorming met vrije inhoud.
Technische installaties ecodesign en warmtenetten in EPB-software.
Het examen bestaat uit 4 modules, de deelnemer krijgt één of twee vragen over elke categorie binnen een module. Het examen wordt afgelegd op een computer en duurt vier uur.
Als je gedreven bent door allerhande mechanische toepassingen in de landbouwsector maar boeien akkerbouwteelten je ook dan biedt de opleiding landbouwmechanisatie je de perfecte voorbereiding om met kennis van zaken in de sector aan de slag te gaan. Het is niet alleen belangrijk perfect aan de machine te kunnen sleutelen maar ook de teelt kan een belangrijke rol spelen om alles optimaal te laten renderen. Deze opleiding biedt je de kans om je te specialiseren in tractoren en andere machines (zoals melkmachines, enz), landbouwtechnologie en automatisatie.