Als ervaringsdeskundige in de geestelijke gezondheidszorg denk, voel en handel je vanuit een grote gevoeligheid voor de situatie en beleving van jouw lotgenoot. Vanuit je eigen hulpverleningsverhaal leer je hoe je dit verhaal deskundig kan inzetten ifv het herstel van deze lotgenoten. We leren je spreken en reflecteren over de eigen ervaringen en we leren je deze ook delen met anderen.
Iedereen die als verkoper of als bemiddelaar in contact komt met kredietovereenkomsten, ook als die enkel dienen om een product te kunnen aankopen, heeft het officiële certificaat kredietbemiddeling nodig. Om dit certificaat te behalen bestaat het verplichte examen door FSMA. VIVES is erkend als extern examencentrum voor het afleggen van dit examen.
Behaal een certificaat gekwalificeerd technicus voor gas - GII aan VIVES Zuid
Installateurs in het bezit van het certificaat verwarmingsauditor > 100 kW dienen in het jaar voorafgaand aan de vervaldatum van hun certificaat een opleiding te volgen en te slagen voor het examen om hun erkenning tijdig te verlengen.
Een driedelige exploratie van onze eigen complexe relatie met de Instincten en het effect daarvan op onze relaties en onze kwaliteiten als bemiddelaar.
Duurzaamheid, iets voor jou? Onze samenleving staat voor tal van uitdagingen zoals de klimaatverandering aanpakken en zorgen voor betaalbare en duurzame energie. Via de navorming duurzaamheid kun jij je professionaliseren in deze complexe thema’s en je steentje bijdragen aan het verduurzamen van de samenleving.
Of je nu werkzaam bent in de sociale hulpverlening, in het vormings- of het opbouwwerk dan wel in de sfeer van de bemiddeling, de kans is reëel dat je in onze superdiverse samenleving met Franssprekende cliënten en collega’s te maken krijgt. Een gebrek aan kennis van de Franse taal kan een ernstige belemmering betekenen om daarbij betere resultaten te bereiken.
Ouderschap op zich is nooit gemakkelijk. Tegenwoordig zijn er steeds meer diverse gezinssamenstellingen. Wat meer en andersoortige conflicten met zich meebrengt. Hoe gaan we daar als hulpverlener mee om?
Is ontwikkelingssamenwerking iets voor jou? Onze samenleving staat voor tal van uitdagingen zoals armoede beëindigen en zorgen voor kwaliteitsvol onderwijs voor iedereen. We moeten mondiaal en solidair samenwerken om die uitdagingen aan te pakken en ervoor te zorgen dat niemand achterblijft.
Via de navorming ontwikkelingssamenwerking kun jij je professionaliseren in deze complexe thema's en je steentje bijdragen aan een duurzame samenleving.
Reeds jaren merken we een stijgende complexiteit van het gezinsleven op. Dit stelt de professional voor diverse uitdagingen, niet op zijn minst bij het begeleiden van hoog conflict scheidingen.