Gebruik technologie om energiegegevens te analyseren en oplossingen te bedenken die overheden, gemeentes en organisaties kostenbesparend en duurzamer maken.
ecotechnologie
Heb je de basisopleiding 3D printen gevolgd en wil je verder verdiepen in ontwerprichtlijnen voor 3D printing en de uitwerking van cases binnen bedrijven?
Je wil je verdiepen in het 3D printen voor de industrie? Dan ben je op de juiste plaats!
Sinds 1 april 2007 moeten airco's met een nominaal koelvermogen van meer dan 12 kW regelmatig gekeurd worden door een bevoegde deskundige. Airco's met een nominaal koelvermogen van meer dan 12 kW die na 1 augustus 2011 geïnstalleerd worden, moeten binnen 12 maanden na de eerste inbedrijfstelling gekeurd worden. De energetische keuring is verplicht voor airco's die gebruikt worden voor comfortkoeling, niet voor proceskoeling.
Als installateur centrale verwarming word je bij de transitie van de markt geconfronteerd met een stijgend aantal plaatsingen van warmtepompen. De opleiding en het examen erkend koeltechnieker leert je enkel een installatie opstarten zonder verlies aan koudemiddel.
Workshop rond 3d metaalprinten - additive manufacturing. Guidelines – tips and tricks, techniques, basic design rules and post processing. Do's and dont's in no nonsense style. Plaatsen beperkt!
Gelet op de wet ter bestrijding van luchtverontreiniging moet iedere koeltechnicus die koelinstallaties vult of aftapt na 5 jaar zijn van het certificaat van erkend koeltechnicus hernieuwen. Koeltechnische bedrijven type 1 en type 2 moeten over voldoende erkende technici beschikken. Basis koeltechniek is een pluspunt. Je vorig certificaat mag niet vervallen zijn. Er kan hernieuwd worden in het jaar voor uw certificaat vervalt met behoud van de datum.
Het volgen van de opleiding Basis Koeltechniek voor de CV-installateur verplicht is voor wie geen opleiding in de koeltechniek heeft gevolgd of ervaring heeft.
Ben je technicus of installateur van gasinstallaties en wens je niet de volledige Cerga-opleiding te volgen? Dan is deze vorming voor jou!
De opleiding tot energiedeskundige type A kadert in het besluit van de Vlaamse Regering van 11 januari 2008 aangaande de invoering van het energie prestatie certificaat (EPC) residentiële gebouwen bij verkoop en verhuur en de uitvoering van een energieaudit. Na de opleiding ben je klaar voor het centraal examen van de overheid.
In 2021 moet de energiedeskundige type A 2 uur vorming met verplichte inhoud én 4 uur (3 x 1u20) vorming over vrij te kiezen onderwerpen volgen. In 2021 moet de energiedeskundige type A 2 uur vorming met verlichte inhoud én 4 uur (3 x 1u20) vorming over vrij te kiezen onderwerpen volgen.