• koppel.jpg

Werken met de onderhoudsgeldcalculator in bemiddeling

Thema permanente vorming familiale bemiddeling voorjaar 2018 aan VIVES Zuid

Onderhoudsgeld berekenen dat ouders moeten bijdragen voor de kinderen is niet eenvoudig. Er bestaan immers geen wettelijk opgelegde berekeningsmethodes. Bovendoen bestaat er een reeks van misvattingen over onderhoudsgeld voor kinderen.

Het is belangrijk dat een bemiddelaar het onderhoudsgeld bespreekt ‘op maat’ van het gezin waarbij de partners uit elkaar gaan. Scheidende koppels kunnen zelf bepalen welke kostenelementen deel zullen uitmaken van het maandelijks onderhoudsgeld, op maat van het globale inkomen van vader en moeder, op maat van hun specifieke situatie, volgens hun keuze welke kostenelementen forfaitair worden bepaald en welke kosten het voorwerp uitmaken van een periodieke afrekening op basis van reële uitgaven.

De onderhoudsgeldcalculator van de Gezinsbond bewijst reeds jarenlang zijn diensten door op een objectieve en wetenschappelijke onderbouwde wijze een rechtvaardige onderhoudsbijdrage voor kinderen (alimentatie) te berekeken. De calculator kan worden afgestemd op elke individuele situatie. Het is een onmisbaar instrument voor persoonlijk of professioneel gebruik.

In deze bijscholing nodigen we de heer Yves Coemans uit  - attaché studiedienst Gezinsbond en ontwikkelaar van de calculator – om stap voor stap toe te lichten hoe de onderhoudsgeldcalculator in een bemiddelingsgerichte situatie kan worden ingezet.

Deze vorming is bedoeld voor (erkende) bemiddelaars en familiezaken. Deze vormingsdag is aangevraagd bij de Federale Bemiddelingscommissie als permanente vorming. 

Deel dit via

26 april 2018 van 9u tot 16u30

€150 euro (VIVES-cursisten bemiddeling familiezaken: €75)
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Veerle Dekocker+32 56 26 41 50
mail mij