• echtscheiding.jpg

(V)(h)(echt)scheiding en de kinderen? Begeleiden van ouderschap

(V)(h)(echt)scheiding en de kinderen? Begeleiden van ouderschap - Een samenwerking van Miras met VIVES Zuid

In deze bijscholing leer je gezinnen met kinderen ondersteunen, in situaties van moeilijke en hoog-conflictueuze scheiding. We gaan uit van het verband tussen scheiden en lijden (trauma en rouw) en leren van hieruit hoe kinderen in deze context opgroeien. We begrijpen de scheiding vanuit de ogen van het kind en zoomen specifiek in op het mogelijk ontstaan, de kenmerken en de gevolgen van loyaliteitsconflict en ouderverstoting / oudervervreemding.

Om ons eigen handelen als hulpverlener te versterken, laten we ons inspireren door voorbeelden uit zowel binnen- als buitenland. We hebben hierbij voldoende oog voor onze juridische context. Meer specifiek leren we zelf programma’s opmaken en hanteren m.b.t. preventie van ouderverstoting, ondersteuning van ouderlijke vaardigheden, begeleiding van de kinderen / jongeren in echtsscheidingscontext. We hebben ook aandacht voor visie-ontwikkeling in teamverband.

Na deze bijscholing kan je problematische scheiding en het effect op kinderen herkennen, kan je uit de strijd blijven - en toch handelen, bezit je diverse handvatten om ouders en kinderen te begeleiden, kan je een educatief programma samenstellen, kan je een visietekst met/ten behoeve van je team/organisatie opmaken.

Praktisch

Kostprijs voor de modules ingericht in 2018-2019: € 175 per bijscholing. Wanneer je werkgever de bijscholing betaalt dan bezorg je ons een ingevulde verklaring van betaling door de werkgever.

Je kunt inschrijven via de website van Miras voor de bijscholingen die doorgaan in de periode september 2018 – juni 2019. Heb je interesse voor een van de thema’s die momenteel nog niet worden aangeboden, dan kan je via deze link je interesse kenbaar maken. We houden je dan vrijblijvend op de hoogte van de programmatie.

Deel dit via
€ 175