• groepsessie.png

Postgraduaat in de integratieve en humanistisch-experiëntiële psychotherapie

Postgraduaat in de integratieve en humanistisch-experiëntiële psychotherapie i.s.m. Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie en Psychotherapie vzw (Antwerpen- Zoersel; Oost-Vlaanderen- Gent; West-Vlaanderen – Koekelare) aan VIVES Zuid

Opgepast: uitdovend postgraduaat. De inschrijvingen in dit postgraduaat werden afgesloten eind juni 19!  Enkel studenten ingeschreven voor dit tijdstip kunnen het postgraduaat afwerken.

Integratief verwijst naar de integratie van lichaam en geest. De integratieve psychotherapie omvat dan ook voor een groot deel de studie van de psychosomatologie.  De recentste neuropsychologische en fysiologische wetenschappelijke vaststellingen komen aan bod. Hierbij is vooral de impact van trauma en gehechtheid op ons functioneren focus van aandacht. 

De opleiding start met een groot deel aan leertherapie of self-experience. De cursist leert eigen blinde vlekken ontdekken en wordt attent gemaakt op eigen weerstanden ten aanzien van het eigen groeiproces. Alle docenten streven een goed evenwicht na tussen de overdracht van theoretische kaders en het oefenen in de praktijk. Daarnaast krijgt de cursist veel literatuurstudietaken die de theoretische kaders verder versterken.

Daarnaast gaan cursisten in supervisie (min. 40 uur over de 4 jaar) en wordt 1600 uren gesuperviseerde klinische praktijkvoering gevraagd.  Indien de cursist reeds werkzaam is binnen de sector, of een eigen praktijk heeft, kunnen de werkuren ‘onder supervisie’ ook meetellen als stage-uren. Alle docenten zijn actieve psychotherapeuten, werkzaam in organisaties of zelfstandige, multidisciplinaire (groeps-)praktijken. 

ahumlogo.png
Wat is de kostprijs van deze opleiding?
Wat zijn de inschrijvingsvoorwaarden?
Hoe kan ik me inschrijven?
Is deze opleiding officieel erkend?
Deel dit via
€1950/jaar (incl. stageverzekering en lidmaatschap BNVIP)