• gedragstherapie.jpg

Postgraduaat in de contextuele gedragstherapie

Postgraduaat psychotherapie in de contextuele gedragstherapie in VIVES Zuid in samenwerking met bvba Allegre

Heb jij een zesdaagse basisopleiding ACT gevolgd en wil je graag opgeleid worden tot volwaardig ACT-therapeut? Dan is dit vierjarige postgraduaat iets voor jou! Je zult in staat zijn om met precisie en op een fundamentele manier in te grijpen in de levenskwaliteit van je cliënten en dit vanuit de laatste nieuwe wetenschappelijke inzichten op gebied van de gedragspsychologie. Dit programma leidt je op tot ACT-expert. 

ACT is een contextueel gedragstherapeutisch model, ook wel derde generatie gedragstherapie genoemd. De afkorting staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Het is enerzijds gericht op het aanleren aan je cliënt om ongemak, pijnlijke ervaringen, gedachten en emoties te accepteren of ermee te leren omgaan. Anderzijds is het gericht op zingeving ontdekken. De therapeutische relatie en ervaringsgericht leren nemen een belangrijke plaats in, in deze therapievorm.

ACT is een wetenschappelijk onderbouwd model waarmee je op een frisse, empathische en levensingrijpende manier met jouw clienten aan de slag kan. Daarnaast is er met ACT ook aandacht voor de therapeut zelf: hoe kan hij zich handhaven in de drukte, de twijfel over zichzelf, het omgaan met zijn eigen kwetsbaarheden al dan niet in relatie met de cliënt en het aanpakken van de meest complexe vraagstukken die cliënten hem voorschotelen?

Let op: Instappen opnieuw mogelijk vanaf september 2021.

Wat leer ik in deze opleiding?
Wat is de kostprijs van deze opleiding?
Hoe kan ik inschrijven?
Wat zijn de inschrijvingsvoorwaarden?
Is deze opleiding officieel erkend?
Deel dit via