• Personeelswerk College
  • Personeelswerk Vergadering
Bachelor in het sociaal werk

Personeelswerk

Bachelor in het sociaal werk, afstudeerrichting personeelswerk aan VIVES Zuid

EEN HR-PROFESSIONAL GEINSPIREERD DOOR MENSENRECHTEN. Hou je ervan om met en voor mensen te werken? Ben je nieuwsgierig naar het professionele leven van mensen? Ben je graag in gesprek, hou je van luisteren en adviseren? Ben je geboeid door het reilen en zeilen binnen organisaties, teams, bedrijven, ...? Geloof je in sterktes van mensen, in de kracht van ieders talent? Wil je mee bouwen aan duurzame loopbanen, waarbinnen mensen gemotiveerd en vol bevlogenheid aan de slag zijn? Of heb je interesse in sociale wetgeving en zorg je er graag voor dat ook de administratieve afspraken met medewerkers worden nageleefd?

Ben je bereid ervoor te zorgen dat de werkgever voorziet in motivering, loopbaanplanning en opleidingsmogelijkheden die perfect aansluiten bij de capaciteiten en wensen van de werknemers? Zie je jezelf eveneens als vertegenwoordiger van de werkgever in overleg met werknemers en vakbonden? Wil je ook dat correcte loonadministratie en een juiste toepassing van de sociale wetgeving tot je takenpakket behoren? Dan is de afstudeerrichting personeelswerk binnen de opleiding sociaal werk de juiste keuze!

Wij bieden jou een brede opleiding, waar je groeit zowel op vlak van vakkennis als in zelfkennis en communicatieve vaardigheden, een opleiding waarbinnen je kritisch leert reflecteren, wordt gestimuleerd om mee te denken en creatief uit de hoek te komen, een zeer praktische opleiding, waarbinnen heel nauw wordt samengewerkt met het werkveld en je al vanaf het eerste jaar de kans krijgt om te proeven van de job en een bachelordiploma met een véél en diverse jobkansen.

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Hoe verloopt mijn stage? 
Waar en wanneer leg ik examens af?
Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wanneer kan ik starten met deze opleiding?
Deel dit via

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.