• koppel.jpg

Werken met de onderhoudsgeldcalculator in bemiddeling

Werken met de onderhoudsgeldcalculator in bemiddeling aan VIVES Zuid

Onderhoudsgeld berekenen dat ouders moeten bijdragen voor de kinderen is niet eenvoudig. Er bestaan immers geen wettelijk opgelegde berekeningsmethodes. Bovendien bestaat er een reeks van misvattingen over onderhoudsgeld voor kinderen. Het is belangrijk dat een bemiddelaar het onderhoudsgeld bespreekt ‘op maat’ van het gezin waarin de partners uit elkaar gaan. Scheidende koppels kunnen zelf bepalen welke kostenelementen deel zullen uitmaken van het maandelijks onderhoudsgeld, op maat van het globale inkomen van vader en moeder, op maat van hun specifieke situatie, volgens hun keuze welke kostenelementen forfaitair worden bepaald en welke kosten het voorwerp uitmaken van een periodieke afrekening op basis van reële uitgaven.

De onderhoudsgeldcalculator van de Gezinsbond bewijst reeds jarenlang zijn diensten door op een objectieve en wetenschappelijke onderbouwde wijze een rechtvaardige onderhoudsbijdrage voor kinderen te berekenen. De calculator kan worden afgestemd op elke individuele situatie. Het is een onmisbaar instrument voor persoonlijk of professioneel gebruik.

Deze vormingsdag is aangevraagd bij de Federale Bemiddelingscommissie als permanente vorming.

Doelgroep

(Erkende) bemiddelaars in familiezaken

Datum

Dinsdag 10 maart 2020 van 9u00 tot 16u30  (er wordt een broodjeslunch met koffie voorzien)

Certificering

Attest van deelname

Docenten

Dhr. Yves Coemans, attaché studiedienst Gezinsbond i.s.m. Claude Vandevoorde (erkend bemiddelaar)

Kostprijs

€ 190 (met inbegrip van broodjes)

Inschrijven

Uiterste inschrijvingsdatum: dinsdag 3/03/2020. Na je inschrijving krijg je een bevestiging en een factuur. De factuur geldt als inschrijvingsbewijs. Met je inschrijving verklaar je je akkoord met de inschrijvings-, annulerings- en betalingsvoorwaarden zoals vermeld op de website.

Deel dit via

Dinsdag 10/03/20 vanaf 9u

€ 190
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Natalie Uyttenhovemail mij