• groepsgesprek.jpg

Non-violent communication

Non-violent communication aan VIVES Zuid van CVO MIRAS Kortrijk

Wat centraal staat in deze opleiding is enerzijds het bewust worden van de eigen denk- en communicatiepatronen (die ons in de weg staan van verbinding met onszelf en anderen) en anderzijds het integreren van de aangereikte inzichten en vaardigheden (die ons dichter brengen bij onszelf en de ander).

  • heb je snel de indruk dat iemand je aanvalt of bekritiseert? Verlies je jezelf soms in conflicten?
  • zou je je mening beter willen kunnen formuleren?
  • wil je graag opkomen voor jezelf en daarin authentiek zijn met respect voor jezelf en de ander?
  • wil je nee leren zeggen?
  • wil je graag ontdekken wat je (zelf)oordelen je te vertellen hebben?

Tijdens deze 4-daagse nemen we onze eigen communicatie onder de loep en zoeken we naar een communicatie voorbij het oordelen, voorbij gelijk of ongelijk, naar een communicatie waar verbinding en keuze centraal staan. Geweldloze Communicatie biedt ons ondersteuning om geloofwaardig en respectvol te zijn op zo’n manier dat het resulteert in wederzijdse groei en ontwikkeling. M.a.w.: eerlijke contacten, voedende relaties … van gelijk naar geluk.

Docent

Dominique Maes
Master in de Educatieve Studies, docente bachelor in de toegepaste psychologie (VIVES) en trainer/coach (persoonlijke ontwikkeling en communicatie).

Data

4 zaterdagen: 19/01, 26/01, 02/02, 09/02/2019

Locatie

De cursussen vinden plaats op de vaste locatie: het gebouw van het studiegebied gezondheidszorg op VIVES-campus Kortrijk, Doorniksesteenweg 145, 8500 Kortrijk. Er is parkeergelegenheid op parking 2 via de oprit van de Etienne Sabbelaan.

Praktische info

Wie voor de start van de cursus annuleert, betaalt € 20 administratiekosten. Je meldt de annulatie schriftelijk aan Samenwerkingsverband VIVES-SAW en CVO MIRAS Kortrijk, t.a.v. Liesbeth Haghebaert, Doorniksesteenweg 145, 8500 Kortrijk of via mail aan [email protected].

Deel dit via

Start op zaterdag 19 januari 2019

€ 225