• auditorium.png
  • Klinische Gesprek
Bachelor in de toegepaste psychologie

Klinische psychologie

Bachelor in de toegepaste psychologie, afstudeerrichting klinische psychologie aan VIVES Zuid

Wil je als psychologisch consulent met mensen werken in de context van welzijn en gezondheid? Heb je interesse in ouderen, mensen met psychische kwetsbaarheid of beperkingen, mensen die zich belemmerd voelen in hun gedrag, relaties of emotioneel leven? Wil je graag samen met hen én hun context aan de slag?

Wil je je inzetten voor preventiecampagnes en gezondheidsbevordering? Zegt het je iets om in een laagdrempelige setting of bij mensen thuis contacten aan te gaan en interventies te doen?

Wil je via gesprek, observatie en testen vragen en noden van cliënten verhelderen en beantwoorden? Wil je samen met collega’s een begeleidingsplan of verandertraject opstellen, uitwerken en begeleiden? Is counseling, psycho-educatie en training aan individuen en groepen iets waarover je alles wil te weten komen? Dan is de afstudeerrichting klinische psychologie iets voor jou!

Wil jij bovendien graag jouw bijdrage leveren en een plan uitstippelen om de cliënt te helpen? Zijn individuele counseling, groepssessies assertiviteit, psycho-educatie, functietraining, speltherapie, … activiteiten waarover je alles wil te weten komen ? Lees dan zeker verder en verdiep je in de afstudeerrichting klinische psychologie.

Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoe ziet mijn studieroute eruit?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Ga ik tijdens deze opleiding op stage?
Welk studiemateriaal heb ik nodig?
Wat kan ik na deze opleiding nog verder studeren?
Wat leer ik in deze opleiding?
Hoelang doe ik over deze opleiding?
Hoe organiseert VIVES deze opleiding?
Hoe verloopt mijn stage? 
Waar en wanneer leg ik examens af?
Waar kan ik met dit diploma aan de slag?
Wanneer kan ik starten met deze opleiding?
Wat is de ervaring van onze studenten?
Deel dit via

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.