• therapie.jpg

Kinderen betrekken in je bemiddeling?

Thema permanente vorming familiale bemiddeling voorjaar 2018 aan VIVES Zuid

Wie als bemiddelaar in gesprek gaat met scheidende ouders, kan niet om de kinderen heen. In je bemiddelingsgesprekken praat je over de kinderen: over hun toekomst, over hoe zij verder zullen leven na de scheiding van hun ouders. Veel te weinig kunnen kinderen ook zelf aangeven hoe zij de dingen ervaren, wat er voor hen mogelijk of moeilijk lijkt. Ze zijn de inzet van vele gesprekken, maar vaak blijft toch onzichtbaar wat zij zelf nodig hebben.

Als bemiddelaar wéét je dat, en wil je hier mee aan de slag! Tijdens de studiedag belicht Sonja Delbeecke, erkend familiaal bemiddelaar/psychotherapeut in prakijk Dialoog in Ieper, alle mogelijkheden om kinderen in de bemiddeling een plaats te geven. Wat kan je doen? En hoe doe je dat? Waarmee moet je rekening houden? Wat doe ik met de verhalen die kinderen me toevertrouwen? En wat als het anders loopt dan verwacht?

We gaan samen op zoek naar antwoorden, in overleg met elkaar en aan de hand van vele praktijkvoorbeelden.

Deze vorming is bedoeld voor (erkende) bemiddelaars en familiezaken. Deze vormingsdag is aangevraagd bij de Federale Bemiddelingscommissie als permanente vorming. 

Deel dit via

22 mei van 9u tot 16u

€ 150 euro (VIVES-cursisten bemiddeling familiezaken: € 75)
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Veerle Dekocker+32 56 26 41 50
mail mij