• echtscheiding.jpg

Getouwtrek om de kinderen? Wat moet ik, als bemiddelaar, hiermee aanvangen?

Thema permanente vorming familiale bemiddeling voorjaar 2018 aan VIVES Zuid

Als bemiddelaar wéét je maar al te goed hoe loyaal kinderen zijn aan hun scheidende ouders. Je wéét hoe belangrijk het is voor kinderen om deze loyaliteit naar hun beide ouders openlijk te kunnen beleven. Meestal weten ook de ouders dit wel en getuigen ze rotsvast hoe ze dit geenszins dwarsbomen.

En toch… in je gesprekken merk je hoe het wél fout loopt…hoe ouders het voor hun kinderen wél moeilijk maken maar dit vaak zelf niet zien. Ze benadrukken wat de andere ouder “fout” doet maar leven met een blinde vlek voor hun inbreng in het geheel.

Hoe bespreek je dit bij strijdende ouders? Hoe kan je hen ertoe brengen om deze diepe verbinding van elk kind met zijn beide ouders te zien én te aanvaarden? Hoe kan je met ouders hierover praten zonder dat ze zich aangevallen voelen? En hoe kan je hen aanzetten om dit met elkaar in de bemiddeling  te willen bespreken, zó dat ze elkaar hierin kunnen erkennen?

Na een opfrissing over de onverbreekbare loyaliteit tussen (scheidende) ouders en kinderen, bespreekt Sonja Delbeecke, erkend familiaal bemiddelaar/psychotherapeut in prakijk Dialoog in Ieper; enkele potentiële manieren om dit aan te pakken in je bemiddeling en  gaan we, aan de hand van praktijkervaringen, oefenen!

Deze vorming is bedoeld voor (erkende) bemiddelaars en familiezaken. Deze vormingsdag is aangevraagd bij de Federale Bemiddelingscommissie als permanente vorming. 

Deel dit via

3 mei 2018 van 9u tot 16u30

€150 euro (VIVES-cursisten bemiddeling familiezaken: €75)
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Veerle Dekocker+32 56 26 41 50
mail mij