• echtscheiding.jpg

Getouwtrek om de kinderen? Wat moet ik, als bemiddelaar, hiermee aanvangen?

Getouwtrek om de kinderen? aan VIVES Zuid

Als bemiddelaar krijg je regelmatig ouders over de vloer die zeggen te handelen “in het belang van hun kind”. Maar wat is ‘in het belang van het kind’? Wat doet een scheiding met kinderen? Wat zijn hun noden?
Als bemiddelaar weet je maar al te goed hoe loyaal kinderen zijn aan hun scheidende ouders. Je weet hoe belangrijk het is voor kinderen om deze loyaliteit naar hun beide ouders openlijk te kunnen beleven. Meestal weten ook de ouders dit wel en getuigen ze rotsvast hoe ze dit geenszins dwarsbomen.

En toch… in je gesprekken merk je hoe het wél fout loopt…hoe ouders het voor hun kinderen wél moeilijk maken maar dit vaak zelf niet zien. Ze benadrukken wat de andere ouder “fout” doet maar leven met een blinde vlek voor hun inbreng in het geheel.

Hoe bespreek je dit bij strijdende ouders? Hoe kan je hen ertoe brengen om deze diepe verbinding van elk kind met zijn beide ouders te zien én te aanvaarden? Hoe kan je met ouders hierover praten zonder dat ze zich aangevallen voelen? En hoe kan je hen aanzetten om dit met elkaar in de bemiddeling te willen bespreken, zodat ze elkaar hierin kunnen erkennen?

Na een opfrissing over de onverbreekbare loyaliteit tussen (scheidende) ouders en kinderen, bespreken we enkele potentiële manieren om dit aan te pakken in je bemiddeling en gaan we, aan de hand van praktijkervaringen, oefenen!

Deze vormingsdag is aangevraagd bij de Federale Bemiddelingscommissie als permanente vorming.

Doelgroep

(Erkende) bemiddelaars in familiezaken

Datum

Maandag 10 februari 2020 van 9u00 tot 16u30  (er wordt een broodjeslunch met koffie voorzien)

Certificering

Attest van deelname

Docenten

Mevr. Sonja Delbeecke - erkend familiaal bemiddelaar/psychotherapeut in praktijk Dialoog in Ieper

Kostprijs

190 euro (met inbegrip van broodjes)

Inschrijven

Uiterste inschrijvingsdatum: Maandag 3/02/2020. Na je inschrijving krijg je een bevestiging en een factuur. De factuur geldt als inschrijvingsbewijs. Met je inschrijving verklaar je je akkoord met de inschrijvings-, annulerings- en betalingsvoorwaarden zoals vermeld op de website.

Deel dit via

Maandag 10/02/20 vanaf 9u

€ 190
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Natalie Uyttenhovemail mij