• bemiddeling.png

Basismodule bemiddeling

Basismodule bemiddeling aan VIVES Zuid

In de basismodule van het postgraduaat bemiddeling komen onder meer de juridische, sociologische, psychologische en conflictdynamische aspecten van bemiddeling aan bod. Naast het aanbieden van de nodige theoretische kennis voorziet de basismodule in intensieve methodiektraining rond bemiddeling: werken met strijd.

De basisopleiding is bedoeld voor

  • wie op een verbindende wijze wil leren omgaan met verschillen en conflicten in verschillende relationele contexten. Mensen die in de omgang met anderen een win-win grondhouding willen leren ontwikkelen, zijn welkom.
  • wie een professionele loopbaan als bemiddelaar wil ontwikkelen als zelfstandige of in organisaties.
  • professionals (leerkrachten, hulpverleners, leidinggevenden, consultants, preventiedeskundigen...) die de bemiddelingsgerichte attitudes en vaardigheden willen leren toepassen in hun beroep om mensen te ondersteunen in het samenwerken doorheen verschillen en conflicten.

Wie de basismodule heeft gevolgd, kan vervolgens een specialisatiemodule bemiddeling volgen, waarbij de kennis en vaardigheden die in de basismodule verworven werden, in de specifieke context van familie bemiddeling , bemiddeling sociale zaken of bemiddeling in de laatste levensfase  toegepast worden.

Toelatingsvoorwaarden

  • Masters, licentiaten of gelijkgestelde diploma’s in de humane wetenschappen. Andere masters of licentiaten kunnen, na een oriënteringsgesprek, toegelaten worden op grond van relevante ervaring of professionele motivatie.
  • Academische of professionele bachelors, of gelijkgestelde diploma’s in de humane wetenschappen. Andere bachelors kunnen, na een oriënteringsgesprek, toegelaten worden op grond van relevante ervaring of professionele motivatie.

Praktisch

De lessen van de basismodule vinden plaats op vrijdag. 

  • Colleges en practicum: vrijdag 20.09 - 04.10 - 18.10 - 25.10 - 8.11- 15.11 - 22.11 - 29.11- 07.12 - 14.12 - 21.12 2019 - 10.01- 31.01- 7.02- 14.02- 21.02.20

Inschrijven

Om in te schrijven neem je per mail contact op met [email protected]

Deel dit via
1600 euro
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Natalie Uyttenhovemail mij
Ontvang de brochure