Aan de slag met de WISC-V – editie 2

Aan de slag met de WISC-V – editie 2 aan VIVES Zuid

In december 2017 werd de WISC-V gepubliceerd, een algemene intelligentietest voor de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar. De opleiding toegepaste Psychologie (VIVES Zuid) biedt u graag een bijscholing aan om u de nieuwigheden van de WISC-V eigen te maken.

Voor wie vertrouwd is met eerdere of andere versies van de Wechsler intelligentietesten, is de WISC-V herkenbaar. Toch zijn er een aantal belangrijke wijzigingen. Niet alleen de afnameprocedure en de inhoud van de subtesten zijn aangepast, maar ook de theoretische onderbouw en structuur kregen een nieuw jasje. Deze veranderingen hebben dan ook een impact op de interpretatie en het handelingsgericht advies dat aan de cliënten kan worden meegegeven.

Doelgroep

Deze bijscholing richt zich op:

  • Zelfstandig werkende psychologen en andere beroepspsychologen
  • Bachelors in de toegepaste psychologie
  • Masters in de Psychologie
  • Masters Orthopedagogie

Datum

10 januari 2019 (9u30 – 17u00)

Inhoud van bijscholing

Voormiddag (9u30 - 12u30)

In de voormiddag staan we stil bij inhoud en de opbouw van de WISC-V. We plaatsen dit binnen de geschiedenis van de ontwikkeling van intelligentietesten om de link te kunnen leggen naar de theorievorming waarop de WISC-V gedeeltelijk gebaseerd is (en waarop we in de namiddag de interpretatie enten). We bekijken ook de belangrijkste verschillen tussen de WISC-III en de WISC-V, zowel naar afname als naar structuur toe.

Middagpauze met broodjesmaaltijd (12u30 - 13u30)

Namiddag (13u30 - 17u00)

Tijdens het namiddagprogramma maken we de overstap naar de praktijk met als belangrijkste focus de interpretatie van de testresultaten behaald op de WISC-V. We vertrekken hierbij van het Cattell-Horn-Caroll-model (CHC-model) van intelligentie, een theoretisch sterk onderbouwd model over de structuur van intelligentie dat als basis dient voor de interpretatie. We reiken je, aan de hand van een casus, een tool aan om stapsgewijs de testresultaten te interpreteren en te koppelen aan handelingsgerichte adviezen.

Aantal deelnemers
De opleiding gaat van start bij een minimaal aantal deelnemers, anders worden de reeds uitgevoerde betalingen teruggestort.
Maximaal aantal deelnemers: 20

Certificering

Attest van deelname

Docenten

Isabel Vandemaele, Master in de Psychologie, docent verbonden aan de opleiding Bachelor Toegepaste Psychologie van de VIVES-hogeschool en lid van de Raad van Bestuur van het Vlaams Forum voor Diagnostiek

Hannelore Verbrugge, Doctor in de Antropologie, Bachelor in de Toegepaste Psychologie, docent ​verbonden aan de opleiding Bachelor Toegepaste Psychologie van de VIVES-hogeschool

Prijs

90 (handouts, casusmateriaal, broodjesmaaltijd, koffie en drankje inbegrepen)

Inschrijven

Uiterste inschrijvingsdatum: 20/12/2018
Na je inschrijving krijg je een bevestiging en een factuur.
De factuur geldt als inschrijvingsbewijs.
Met je inschrijving verklaar je je akkoord met de inschrijvings-, annulerings- en betalingsvoorwaarden zoals vermeld op de website.

Deel dit via

Donderdag 10 januari 2019
vanaf 9u30

€ 90
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Korneel Holvoetmail mij