• Voedings- en dieetkunde Citroen
  • Voedingsmiddelentechnologie Voorgerecht
  • voeding.jpg

Onderwijsvak voeding-verzorging

Bachelor secundair onderwijs, onderwijsvak voeding-verzorging aan VIVES Zuid

Ben je creatief, sociaal en praktisch? Kies je ervoor om les te geven in BSO en TSO waar ‘zorg voor’ centraal staat? Heb je een brede belangstelling voor voeding, geestelijke en sociale gezondheid en voor textiel- en interieurzorg? Dan is voeding-verzorging iets voor jou.

Voeding-verzorging heeft een zeer breed toepassingsgebied. Je kunt les geven in de drie graden van het secundair onderwijs en in diverse richtingen waarvan BVL, STV, TSO-STW, BSOVV en BSO organisatiehulp de meest courante zijn. Ook avondonderwijs en BUSO behoren tot de mogelijkheden. Zelfs buiten het onderwijs zijn er tal van tewerkstellingsmogelijkheden zoals facilitaire functies.

De inhoud van voeding-verzorging heeft verschillende invalshoeken: in de eerste opleidingsfase wordt de nadruk gelegd op voeding en in de tweede opleidingsfase komt zorg aan bod beiden zowel op theoretisch als praktisch vlak. In de derde opleidingsfase wordt voeding-verzorging als geheel verder uitgediept.

Met welke onderwijsvakken kan ik voeding-verzorging combineren?
Bekijk ons filmpje!
Met welke onderwijsvakken kan ik voeding-verzorging combineren?
Deel dit via

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

Ik wilstuderen op

CampusAfstand
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Evelien Geurts+32 498 61 97 26
mail mij
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Marleen Lefebre+32 50 23 10 30
mail mij
Ontvang de brochure

De laatste nieuwtjes over onderwijsvak voeding-verzorging