• leraarict.png
Educatieve bachelor in het secundair onderwijs

Onderwijsvak informatica

Educatieve bachelor in het secundair onderwijs, onderwijsvak informatica aan VIVES Zuid

Als leraar informatica ben je veelzijdig. Je hebt een uitstekende kennis van professionele softwarepakketten. De vaardigheden om hiermee te werken, weet je zinvol en boeiend over te brengen. Je beschikt ook over voldoende technische bagage om kleine computer- en netwerkproblemen vlot op te lossen. Vanzelfsprekend volg je de evoluties binnen de informaticawereld.

Veel mogelijkheden voor werk

Behalve in het secundair onderwijs kun je als afgestudeerde lesgeven in het volwassenenonderwijs. Of je kan als ICT-coördinator aan de slag in scholengemeenschappen. Ook in de privésector kan je met je brede informaticakennis terecht. Voorkennis is niet echt nodig. Wel moet je belangstelling hebben voor alle aspecten binnen de informatica- en communicatietechnologie. Het niveau van de opleiding overstijgt dat van een pure hobby.

Apps ontwikkelen en programmeren

Vakinhoudelijk besteden we binnen de opleiding aandacht aan deze drie onderwerpen:

  1. Microsoft Office: we behandelen diepgaand rekenbladen en gegevensbeheer. Functionele kennis omtrent tekstverwerking, rekenbladen, presentaties en multimedia doe je op in het algemeen vak ICT.
  2. web- en applicatieontwikkeling: je leert op een leuke manier programmeren in Scratch en C#. Daarnaast programmeren we ook robots en ontwerpen we spelletjes. Binnen webdesign behandelen we HTML, CSS en het Wordpress CMS-systeem.
  3. technologie: je maakt kennis met hardware, netwerken en serverbeheer.

Stapsgewijs klaarstomen voor de klas

Ten slotte gaat er ook heel wat aandacht naar vakdidactiek. Want lesgeven is ruimer dan alleen maar je vak kennen. Stapsgewijs leer je lessen voorbereiden en oefen je manieren om kennis en vaardigheden over te brengen. Zo stomen we je klaar om voor de klas te staan en je lesdoelen optimaal te realiseren.

Met welke onderwijsvakken kan ik informatica combineren?
Met welke onderwijsvakken kan ik informatica combineren?
Deel dit via

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

Ik wilstuderen op

CampusAfstand
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Evelien Geurtsmail mij
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Marleen Lefebremail mij
Ontvang de brochure