• frankrijk
Educatieve bachelor in het secundair onderwijs

Onderwijsvak Frans

Educatieve bachelor in het secundair onderwijs, onderwijsvak Frans aan VIVES Noord en VIVES Zuid

Vind jij Frans een mooie taal? Spreek jij al een behoorlijk mondje Frans? Ben je geïnteresseerd in de Franse cultuur? En spreekt het je wel aan om later een vreemde taal te leren aan jongeren tussen 12 en 16 jaar? Dan is Frans wellicht iets voor jou! 

Taal beheersen en verrijken

Het vak bestaat uit drie grote domeinen. Ten eerste werken we intensief aan taalbeheersing en –verrijking. Dat doen we met gevarieerde luister-, spreek- en schrijfoefeningen. Uitspraak en intonatie krijgen bijzondere aandacht. We herhalen ook grondig woordenschat en grammatica, want de klemtoon ligt op de taal onberispelijk gebruiken en onderwijzen. 

Franse cultuur

We maken ook kennis met de Franse cultuur. Vanuit hedendaagse teksten zoals krantenartikels en chansons of visuele documenten belichten we de Franse leef- en denkwereld. Door thuis literaire teksten en in de les fragmenten ervan te lezen, krijg je een overzicht van de geschiedenis van het Frans en van de voornaamste stromingen in de Franse letterkunde.

Vreemde taal aanleren

Ten slotte is er de didactische vorming. In het eerste jaar krijg je inzicht in de didactiek van het Frans als vreemde taal door observatie, microteaching en door verschillende types van lessen te bespreken. Je geeft zelf ook al enkele lessen. In het tweede en derde jaar wordt de praktijk belangrijker. We bekijken dan onder andere de Franse jeugdlectuur en het gebruik van ICT in de Franse les.

Zegt dat je wat? Vergeet dan niet dat luisteren en kijken naar de Franse radio en tv en vooral een verblijf in een Franssprekend milieu je goed kunnen vooruithelpen.

Met welke onderwijsvakken kan ik Frans combineren?
Met welke onderwijsvakken kan ik Frans combineren?
Deel dit via

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

Ik wilstuderen op

CampusAfstand
Heb je vragen?Kies waar je wilt studeren en stel ze meteen aan de juiste persoon.
VIVES campus Brugge
Ik help je graag verder!Amélie Fauquant+32 50 30 51 41
mail mij
VIVES campus Torhout
Ik help je graag verder!Evelien Geurts+32 498 61 97 26
mail mij
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Marleen Lefebre+32 50 23 10 30
mail mij
Ontvang de brochure