• frankrijk

Onderwijsvak Frans

Bachelor secundair onderwijs, onderwijsvak Frans aan VIVES Noord en VIVES Zuid

Vind jij Frans een mooie taal? Ken jij al een behoorlijk mondje Frans? Ben je geïnteresseerd in de Franse cultuur? En trekt het je wel aan om later een vreemde taal te leren aan jongeren tussen 12 en 16 jaar? Dan is Frans wellicht iets voor jou! Het vak bestaat uit drie grote domeinen.

Ten eerste wordt vanzelfsprekend intensief gewerkt aan taalbeheersing en –verrijking. Dat gebeurt in de vorm van gevarieerde luister-, spreek- en schrijfoefeningen. Uitspraak en intonatie krijgen bijzondere aandacht. Hierbij hoort eveneens een grondige herhaling van woordenschat en grammatica, inzichtelijk benaderd, maar gericht op onberispelijk taalgebruik en op het onderwijzen ervan. We maken ook kennis met de Franse cultuur. Vanuit gevarieerde hedendaagse teksten (krantenartikel, chanson, …) of visuele documenten wordt de Franse leef- en denkwereld belicht. Lectuur van literaire teksten en cursorische lectuur leiden tot een overzicht van de geschiedenis van het Frans en van de voornaamste stromingen in de Franse letterkunde.

Ten slotte is er de didactische vorming. In het eerste jaar krijg je inzicht in de didactiek van het Frans als vreemde taal door observatie, microteaching en het bespreking van de verschillende types van lessen, en je geeft ook al enkele lessen zelf. In het tweede en derde jaar wordt de praktijk belangrijker. In die context bekijken we dan onder andere ook de Franse jeugdlectuur en het gebruik van ICT in de Franse les.

Zegt dat je wat? Vergeet dan niet dat het luisteren naar de Franse radio en tv en vooral een verblijf in een Franssprekend milieu je goed kunnen vooruithelpen.

Met welke onderwijsvakken kan ik Frans combineren?
Met welke onderwijsvakken kan ik Frans combineren?
Deel dit via
A

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.

Ik wilstuderen op

CampusAfstand
Heb je vragen?Kies waar je wilt studeren en stel ze meteen aan de juiste persoon.
VIVES campus Brugge
Ik help je graag verder!Amélie Fauquant+32 50 30 51 41
mail mij
VIVES campus Torhout
Ik help je graag verder!Evelien Geurts+32 498 61 97 26
mail mij
Heb je vragen?Ik help je graag verder!Marleen Lefebre+32 50 23 10 30
mail mij
Ontvang de brochure