• o&c.png
  • f&w.png
Educatieve bachelor in het secundair onderwijs

Onderwijsvak bewegingsrecreatie

Educatieve bachelor in het secundair onderwijs, onderwijsvak bewegingsrecreatie aan VIVES Zuid

Zegt de sportieve vrijetijdssector je wel wat? Wil jij graag als sportprofessional buiten het onderwijs aan de slag? Spreekt het omgaan met diverse doelgroepen jou aan?  Dan is bewegingsrecreatie iets voor jou. 

Deze opleiding bereidt je voor om mensen in beweging te zetten en om sporters te begeleiden en te coachen. Je leert de kneepjes van sportmanagement en we dagen je uit om ondernemend en creatief aan de slag te gaan door het organiseren van een sportevenement. Bij ons kun je een jaar lang proeven van wat de actieve vrijetijdssector te bieden heeft. De klemtoon ligt in de startfase op het kennismaken met en inzicht krijgen op het hele werkveld. In de twee daaropvolgende jaren kies je een uitdieping:

Fitness en wellness

Spreekt personal trainer tot je verbeelding of lijkt het jou wel wat om groepslessen fitness te geven? Zowel in Europa als in Vlaanderen wordt de fitnesssector gekenmerkt als een snel groeiende sector op zoek naar vakbekwame, gekwalificeerde medewerkers.

Training en coaching

Droom je ervan om als trainer-coach aan de slag te gaan in je favoriete sport? Je kan hierbij een trainer B diploma (Vlaamse trainersschool) behalen. Voor de voetballers kunnen wij dit op de eigen campus aanbieden (= uniek in Vlaanderen!).

Outdoor en coast

Geniet je van actie en avontuur en wil je die passie graag doorgeven? De nabijheid van de Belgische kust (een unieke outdoor omgeving) is hierbij een extra troef net zoals de samenwerking met verschillende outdoor organisaties in Vlaanderen, de Ardennen én Spanje (canyoning). In de groeiende sportieve vrijetijdssector is er een terecht toenemende vraag naar pedagogisch geschoolde begeleiders. Waar wacht je nog op?

Met welke onderwijsvakken kan ik bewegingsrecreatie combineren?
Welke vakken krijg ik tijdens deze opleiding?
Deel dit via

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.