• o&c.png
  • f&w.png
Educatieve bachelor in het secundair onderwijs

Onderwijsvak bewegingsrecreatie

Educatieve bachelor in het secundair onderwijs, onderwijsvak bewegingsrecreatie aan VIVES Zuid

Zegt de sportieve vrijetijdssector je wat? Wil jij personal trainer worden in een fitnessclub of op zelfstandige basis? Heb je zin in het organiseren van een groot sportevenement? Geef je graag training in een (top)sportclub? Vind je het begeleiden van toekomstige avonturiers bij outdoor sporten cool? Ben je op zoek naar efficiënte en verantwoorde lichaamsbeweging? Dan is bewegingsrecreatie iets voor jou!

Bewegingsrecreatie is gericht op de student die zelfverzekerd is en die zijn/haar beroepskansen ook buiten het onderwijs wil uitspelen. De sportieve vrijetijdssector is volop in beweging en evolueert razendsnel. Het is een sector die duidelijk in de lift zit en heel wat nieuwe tewerkstellingsmogelijkheden creëert. Specialisatie dringt zich dan ook op.

De opleiding bewegingsrecreatie bereidt je op een professionele manier voor om als dynamische, sportieve, zelfstandige en sociaalvoelende mens het werkveld in te stappen. Begeleiden, organiseren en animeren staan op het voorplan. Een jaar lang kan je proeven van ‘alles‘ wat de sportieve vrijetijdssector te bieden heeft. De klemtoon ligt in deze startfase op het kennismaken met en zicht krijgen op het hele werkveld. Via theoretische ondersteuning, inzicht in didactische principes en het leren beheersen van sportieve vaardigheden kan je dé specialisatie kiezen die je nauw aan het hart ligt.

Uitdiepingen

Er zijn drie domeinen om je in te verdiepen: training- coaching, fitness-wellness en outdoor-coast. In deze uitdieping krijg je een degelijke technische en didactische bagage en werk je nauw samen met het werkveld.

Fitness - Wellness

Zin in begeleiden van individuele sporters (personal training) of geven van groepslessen? Geïnteresseerd in een uitdieping die werkt vanuit de fysieke dimensie met onder meer massagetechnieken, core stability, fitball en BOSU, combat, latino, spinning … Of wil je een extra diploma instructeur fitness B behalen?

Outdoor - Coast

Zin in begeleiden van kleine en grote avonturiers in natuur- en coastsporten? Interesse in een uitdieping vol actie en avontuur via klimmen, survival run, boogschieten, golfsurfen, catamaran zeilen, blokarten ... Wil je graag extra attesten verwerven (o.a. Bloso- VTS initiator klimmen, windsurfen, attest installatie- en evacuatietechnieken)?

Training - Coaching

Zin in trainen en coachen van kleine en grote sporters in de sport die jij verkiest? Zegt een uitdieping waarin je werkt rond de competenties van trainer-coach door een individueel leertraject op te stellen je wel iets? Wil je op het einde van de rit (derde jaar) een diploma trainer B in een gekozen sporttak behalen? Uniek in Vlaanderen: een diploma Trainer B voetbal.

Met welke onderwijsvakken kan ik bewegingsrecreatie combineren?
Deel dit via

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.