• office.jpg
  • btw.jpg
Educatieve bachelor in het secundair onderwijs

Onderwijsvak bedrijfsorganisatie

Educatieve bachelor in het secundair onderwijs, onderwijsvak bedrijfsorganisatie aan VIVES Zuid

Ben jij geïnteresseerd in de boeiende wereld van het ondernemen, van verkooptechnieken en marketing, van bedrijfsmanagement en logistiek? Word jij graag uitgedaagd door de nieuwste bedrijfseconomische IT-applicaties? Droom jij ervan om je passie te delen met jongeren tussen 12 en 18 jaar? Zoek jij een praktijkgerichte opleiding waarmee je niet alleen in het onderwijs maar ook in de bedrijfswereld aan de slag kan? Dan is de lerarenopleiding bedrijfsorganisatie voor jou ongetwijfeld de juiste keuze!

Binnen het onderwijsvak bedrijfsorganisatie maak je kennis met de talrijke aspecten van het bedrijfsleven: van de boekhouding en administratie, over de verkoop en marketing, tot de logistiek en de klantendienst.  Je leert er de nodige communicatie- en IT-vaardigheden aan om de bedrijfsorganisatie op een efficiënte en geautomatiseerde manier te laten verlopen.  Je komt er te weten welke invloed de economische actualiteit (zoals de Brexit, de privacy-wetgeving, consumentenbescherming, ...) heeft op het bedrijfsleven en je denkt er na over duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De lerarenopleiding bedrijfsorganisatie is bovendien een praktijkgerichte opleiding waarin ook ondernemerschap een prominente rol vervult. Zo nemen we de financiële gezondheid van enkele plaatselijke ondernemingen onder de loep en stellen we zelf een businessplan op voor een nieuw op te richten bedrijf. We dagen je bovendien uit om dat bedrijfje ook werkelijk op te starten, uiteraard op kleinschalig niveau. Alle lessen gaan door in een ‘praktijklokaal’, een simulatie van een hedendaags kantoor. Op die manier wordt er ‘levensecht’ geleerd. Door bedrijfsbezoeken, door het uitnodigen van ondernemers en gastsprekers uit de bedrijfswereld en door de mogelijkheid aan te bieden om een bedrijfsstage te doen, integreren we de praktijk nog meer in de opleiding.

Doorheen de hele opleiding verwerf je uiteraard ook de nodige (vak)didactische vaardigheden die van jou een boeiende en inspirerende leraar bedrijfsorganisatie zullen maken. Jouw leerlingen zullen jongeren zijn die in het hervormd secundair onderwijs een richting kiezen uit het brede studiegebied ‘Economie en Organisatie’.

Belangrijk om weten: om de lerarenopleiding bedrijfsorganisatie te starten, biedt ‘voorkennis’ een zeker comfort maar is het absoluut geen ‘must’. Interesse, motivatie en inzet brengen je al heel ver...

Met welke onderwijsvakken kan ik bedrijfsorganisatie combineren?
Deel dit via

Dit is een professionele bacheloropleiding. Nadat je dit diploma hebt gehaald, kun je aan de slag op de werkvloer of verder studeren om een masterdiploma te behalen.